Filme atipice de vazut de Craciun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru cei care s-au saturat de clasicele comedii romantice de Craciun si de povestile cu spiridusii Mosului, avem o lista cu filme atipice. Am fost cat se poate de subiectivi si-am trecut ce ne-ar placea sa revedem in aceasta perioada.

1. Ceva de la Woody Allen

Annie Hall sau You will meet a tall dark stranger. De vazut sau de revazut. Aveti de toate: cupluri disfunctionale, mese in familie, hoinareli, autoironie.

Replici memorabile din plin. Spumoase. Ca la Woody.

2. Ceva de la Tarantino

Cel mai probabil Wild at Heart. E singurul care aduce in prim-plan duiosia de cuplu. Si macabrul societatii. Personaje grotesti. Puse intr-un context atat de pur: IUBIREA aceea care te face sa te urci pe masini si sa strigi intregii lumi ceea ce simti.

Ar merge si un Pulp Fiction chiar daca probabil stiti scena dansului intre Travolta si Uma pe dinafara.

3. Ceva de la Hitchcock

Hichcock poate sa fie amuzant. Da, da, da. Doar daca alegi filmul potrivit. Cum ar fi Spellbound. Cu Ingrid Bergman si Gregory Peck.

Veti vedea in film o scena a visului construita in colaborare cu Salvador Dali. Ce sa mai, filmul va innebuneste putin, caci ce altceva ar putea sa faca asocierea celor doua genii?

4. Ceva de la Jodorowsky

Dansul Realitatii. The Dance of Reality. Atat de frumos, incat trebuie vazut de mai multe ori. Actiune, cromatica, personaje, coloana sonora, UN DELICIU.

Nuditate multa, sa stiti, in caz de sunteti mai pudici si n-ati mai avut de-a face cu domnul J.

In plus, filmul este autobiografic, iar in el joaca cei 2 fii ai regizorului, unul din ei semnand si superba coloana sonora. Este cel mai atipic basm pe care l-am vazut pana acum. Un deliciu cinematografic.

5. Ceva de la Vittorio De Sica

Hai si ceva in italiana. Pai nu? Sa zicem Ieri, Oggi, Domani cu Sophia Loren in toata splendoarea si Marcello Mastroianni in ipostaze neasteptate.

3 povesti diferite, 3 filme diferite unite de aceiasi actori principali care ne duc de la amuzament, la revolta si inapoi la iubire. Ca-n filme. Ca doar in filme-am fost si pana acum.

Multe dintre scene au devenit celebre si au fost citate sau parodiate de-a lungul vremii, in alte filme. De exemplu, in 1995, in filmul "Pret-a-porter", Robert Altman a reunit cuplul Sophia Loren, Marcello Mastroianni si a reconstituit scena in care Sofia Loren se dezbraca.

Un mix bun de sarbatori. Hai, le vedeti pe astea si ne mai dati si noua sugestii, bine? Vizionare placuta!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje