Festivalul International de Film Ploiesti 2016 va avea loc in iunie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Festivalul International de Film Ploiesti (PIFF) aniverseaza anul acesta cea de-a 5-a editie si va avea loc in perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiesti.
PIFF 2016 aduce scurtmetraje din intreaga lume, iar Ploiestiul se va transforma pentru cateva zile intr-un hub cultural

.

Cele trei sectiuni din cadrul festivalului sunt Competitia Internationala de Scurtmetraje, Filmele din afara competitiei si evenimentele conexe.

In cadrul Competitiei Oficiale de scurtmetraje vor rula 15 scurtmetraje  din 11 tari diferite: FANTASY, THRILLER, HORROR si SCIENCE-FICTION.

Competitia va oferi spectatorilor 10 premiere romanesti, 1 premiera europeana, 1 premiera internationala si 1 premiera mondiala.

Filmele care sunt selectionate in afara competitiei vor fi impartite in patru programe speciale, in functie de genurile carora le apartin: DARK COMEDY NIGHT (comedie neagra), LOVESTORY SPECIAL (sectiune dedicata povestilor de dragoste neobisnuite), EXPERIMENTAL (filme experimentale) si WAR ZONE (sectiune noua, dedicata filmelor ce trateaza subiecte legate de razboi si de revolutie).

Evenimentele conexe cuprind concerte cu artisti locali, masterclass-uri, intalniri cu regizorii veniti din toata lumea, proiectii si evenimente speciale.
In deschiderea si in incheierea festivalului, vor rula, in premiera, doua lungmetraje de gen. Dupa proiectia filmelor din cadrul PIFF 2016 se vor organiza sesiuni de Q&A, unde spectatorii vor putea interactiona cu realizatorii filmelor vazute si vor putea afla detalii despre productia lor.

Premii
Vor fi acordate Trofeul PIFF pentru cel mai bun film, in valoare de 1.000 euro si Premiul publicului in valoare de  500 euro.

Biletele se vor putea achiziţiona de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet intreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje