Festivalul Doc and Roll, ziua 4 - Legenda a lui Shep Gordon, documentar si tribut Scorpions

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ultima zi de Doc and Roll a inceput cu un documentar despre un personaj fascinant, ce pare mai mult o inventie a showbiz-ului american: Shep Gordon. De fapt, despre Shep s-ar putea spune acelasi lucru care se spune si despre Michael White, ca este "cea mai faimoasa persoana despre care n-ai auzit".

Shep este cunoscut ca unul dintre cei mai excentrici / carismatici / sufletisti manageri de la Hollywood, dar si ca inventatorului stunt-event-ului in rock - a fost si inca este managerul lui Alice Cooper, cei doi dezvoltand de-a lungul timpului o foarte buna relatie de prietenie.

Documentarul regizat de Mike Myers, castigator al premiului pentru cel mai bun documentar al anului la Hollywood Film Awards 2014, este extrem de amuzant, plin de actiune si emotie. Nu de putin ori ai impresia ca te uiti la un film artistic, nu la un documentar.


Cariera lui Gordon a inceput in 1965 intr-un motel din Los Angeles, dupa ce a luat un timbru de LSD si a avut impresia ca o femeie este violata in fata cladirii. A intervenit imediat, dar a fost pocnit in fata si a lesinat. Dupa ce s-a trezit si-a dat seama ca cea care-l pocnise era Janis Joplin, iar barbatul despre care credea ca incearca s-o violeze era, de fapt, Jimi Hendirx.

Cei trei s-au imprietenit, iar Hendrix i-a propus lui Gordon sa devina managerul lui Alice Cooper, Gordon a acceptat imediat si si-a propus sa-l transforme pe Cooper intr-un fenomen mondial. Nu doar ca a reusit acest lucru, dar intre timp a devenit si managerul altor staruri extrem de cunoscute pentru acea perioada: Blondie, Teddy Pendergrass sau Luther Vandross.

Totodata, Shep a devenit un prieten al lui Dalai Lama, iubitul lui Sharon Stone (pentru o scurta perioada), creatorul conceptului Master Chef si reprezentantul marilor bucatari ai lumii.

Printre cei care in documentar vorbesc cu mare placere despre Shep se numara: Michael Douglas, Sylvester Stallone, Tom Arnold, Mike Myers, Steven Tyler si multi multi altii.

La sfarsit vei ajunge sa te atasezi de acest excentric personaj si sa te intrebi cum de n-ai auzit pana acum de el.

La fel ca si in cazul lui Michael White, finalul nu este un happy ending.


Intrarea de la Cinema One

Seara s-a continuat la Cinema One, unde am avut ocazia sa vedem un documentar despre cea mai de success trupa rock europeana: Scorpions

Forever and a Day este regizat de Katja Von Garnier, care i-a insotit pe membrii trupei in turneul lor de adio, ce a durat 3 ani. Documentarul prezinta istoria trupei germane la aniversarea a 50 de ani si cu ocazia lansarii celui de-al 18-lea (si ultimul) album de studio: Return to Forever.

Pentru fanii Scorpions este o experienta ce nu trebuie ratata, caci prezinta foarte multe detalii interesante din cariera trupei, de la formare (1965) si pana in prezent.

Festivalul Doc and Roll s-a incheiat cu un concert tribut Scorpions, oferit de trupa Scorpions Tribute Band in Temple Pub&Grill.

Momentul s-a potrivit de minune dupa documentarul de la Cinema One, ecranul de cinema fiind inlocuit pe nesimtite de scena de concerte.

Doc and Roll 2015 Doc and Roll 2015

Au fost cantate hit-uri Scorpions, despre care membrii trupei vorbisera mai devreme in documentar, si au existat momente in care publicul din Temple a cantat alaturi trupa.

Astfel, festivalul Doc and Roll a pus punct celei de-a doua editii respectandu-si misiunea de a-si trece publicul atat prin documentare muzicale fascinante, dar si prin muzica live, totul legandu-se de minune.

Cum a fost in ziua 3 de Doc and Roll
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje