Documentare despre trupe misto care n-au ajuns celebre

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Istoria artei este povestita de castigatorii ei si isi pastreaza lucrarile aclamate si de succes. Totusi, cateodata, povestile construite in jurul esecului sunt mai fascinante si cu rasturnari de situatii remarcabile. O lista de documentare, must see, savuroase, premiate, tragi-comice. 

Dig!

7 ani de material. Doua trupe americane. O relatie love-hate. Doua cai diferite. In timp ce The Dandy Warhols au ajuns faimosi in Europa cu niste hituri, succesul The Brian Jonestown Massacre, a fost sabotat de egoul monstruos al solistului, Anton Newcombe, un geniu muzical, un nebun, un revolutionar, junkist, nesimtit si unul din cei mai fascinanti muzicieni ai generatiei lui.

The Devil and Daniel Johnson

Nu e greu sa intelegi de ce un barbat cu o voce nu chiar grozava, abilitati de muzician mediocre si care sufera de schizofrenie, nu a reusit sa ajunga foarte departe in industrie. Dar versurile sincere si nebunie lui Daniel Johnson au facut din el o legenda in scena muzicala alternativa si atractia principala la McDonalds-ul unde lucra. Acest documentar spune superb povestea unica a demonilor lui.

A Band Called Death

Cum ar fi fost daca cineva ti-ar fi zis ca ani inainte ca punk-ul sa devina un fenomen cultural major, o trupe cu trei frati de culoare din Detroit au creat unul din cele mai bune albume punk ale anilor '70 si nimeni nu l-a ascultat?  Asta e povestea trupei numita "Death", cu muzica atat de inovatoare si feroce ca numele lor, ca nicio companie n-a pariat pe ei...decat 35 de ani mai tarziu.

Anvil! The Story of Anvil

Daca esti metalist si auzi ca o trupa cunoscuta de heavy metal din anii '80 o sa cante in orasul tau, suna ca un dream come true. Dar nu si pentru Anvil, care nu a avut niciun fel de succes comercial si a trebuit sa aiba tot felul de job-uri printre turnee. Au ajuns si la Monsters of Transylvania in Tirgu Mures, unde au cantat pentru 100 si ceva de oameni si au fost dezamagiti ca primarul Transilvaniei nu a fost acolo. O poveste de zbucium continuu ca sa aiba din nou succes si sa-si tina spiritul metalist in viata timp de 30 de ani.

Searching for Sugar Man

Probabil ati auzit de hitul lui Sixto Rodriguez  “Sugar Man”, intr-un bar, club, la radio, asa ca probabil va ganditi ce cauta in lista asta. Adevarul este ca hype-ul melodiei, veche de 45 de ani, a fost dat de  documentar. Nu numai ca melodia a fost readusa in atentia publicului, dar si cariera lui Rodriguez, abandonata in anii '70 cand albumul lui nu s-a vandut cum se astepta. Este povestea extraordinara a unui muncitor in constructii din Detroit care a fost  “bigger than Elvis” in Africa de Sud si habar n-avea.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje