Cele mai bune pelicule din perioada filmului mut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In zilele noastre putem vedea filme in toate dimensiunile posibile: 3D, 4D si tot asa. Pentru tinerii din ziua de azi e greu de crezut ca a existat o perioada in care imaginea nu avea si sunet, toate replicile trebuind sa fie citite.

Perioada filmului mut a lasat cateva capodopere care cu greu pot fi intrecute de o pelicula cu sonor.

Preferatul nostru din lista de mai jos: City Lights, mai ales scena de final.

Nanook Of The North (1922)

Regizorul filmului-documentar Nanook Of The North, Robert Flaherty, a luat dupa sine camere, generatoare, un intreg laborator ambulant, instalandu-le tocmai la Polul Nord, totul pentru a putea spune povestea protagonistului Nannook (Allakarialla, numele lui adevarat).

The Birth of a Nation (1915)

Doi frati, Phil si Ted Stoneman, isi viziteaza prietenii din Piemont, Carolina de Sud: familia Cameron. Aceasta prietenie este afectata de razboiul civil american, deoarece familiile Stoneman si Cameron trebuie sa se inroleze in armate opuse.

Regizorul D.W. Griffith a vrut sa uimeasca publicul prin filmul sau The Birth of a Nation . Asa ca, a inclus printre tehnicile sale inovatoare cadrele panoramice si interferentele spectrale.

The Passion of Joan of Arc (1928)

Filmul este bazat pe povestea procesului Ioanei D'arc.

Regulile au fost stricte in realizarea The Passion of Joan of Arc. Regizorul Carl Theodor Dreyer le-a interzis actorilor sa fie machiati pentru ca prin intermediului noului film de tip pancromatic sa poata fi  captate in detaliu expresiile faciale si orice variatii in tonurile pielii.

Battleship Potemkin (1925)

Interzis in unele tari pentru ca soca prin gradul de violenta prezentat, mai tarziu interzis din cauza mesajelor revolutionare pe care le lansa, Battleship Potemkin a devenit un adevarat material didactic. Pelicula lui Sergei Eisenste a fost folosita pentru a-i invata pe angajatii de la MGM cum sa editeze imaginile.

The Gold Rush (1925)

The Gold Rush  a devenit primul film de succes pe care Charlie Chaplin l-a realizat in cadrul companiei a carui cofondator era, United Artists. Pelicula a devenit ulterior comedia-muta cu cele mai mari incasari din istorie. Chaplin chiar a marturist ca filmul a fost atat de important pentru el incat isi dorea ca publicul sa isi aduca aminte de el in mod special pentru The Gold Rush.

The Kid (1921)

Este una dintre capodoperele lui Charlie Chaplin, care ne face sa si radem, sa si plangem. O mama isi paraseste copilul, punandu-l intr-o limuzina. Masina este furata, iar hotii lasa copilul langa o lada de gunoi. Chaplin, in pielea unui vagabond, descopera copilul si il iinfiaza.

Citylights (1931)

Filmul infatisaza dragostea lui Charlot pentru o tanara oarba, dar si istoria plina de peripetii a prieteniei cu un betivan milionar. Facut la trei ani dupa aparitia primului film vorbit, Charlie Chaplin a fost intrebat cum de nu a recurs si el la noua tehnologie. Ca raspuns el a zis doar atat: "Cuvintele nu sunt felul micutului vagabond de a se exprima. Limbajul corporal tine loc de cuvinte"

Nosferatu (1922)

Nosferatu este un film mut german, produs in anul 1922 sub regia lui Friedrich Wilhelm Murnau. Pelicula este o adaptare neautorizata a romanului „Dracula” scris de irlandezul Bram Stoker (1847-1912). De asemenea, este unul dintre cele mai cunoscute filme expresioniste germane.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje