Cele mai asteptate filme din toamna lui 2016 (Partea I)
Daca vara asta v-a lasat dezamagiti cu noile release-uri, va promitem ca in aceasta toamna lucrurile stau altfel. Premierele acestui sezon sunt atat de diverse si exciting, imbinand romantism, thriller si erotic cu semnatura autorilor consacrati, cat si a newcomer-ilor entuziasti, incat nu pot fi incadrate intr-o singura lista.
Aceastea sunt cele mai asteptate povesti de toamna la cinema in perioada septembrie-octombrie:
*ordonate dupa data premierei in SUA
1. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children- 30 septembrie
Noul film al lui Tim Burton, cu Eva Green spune povestea lui Jake, un pusti de 16 ani care are cosmaruri cu privire la tragedia unei familii.La sfatul terapeutului sau, adolescentul porneste intr-o calatorie in strainatate pentru a gasi un orfelinat abandonat, unde bunicul sau sustine ca a trait odata.
Nu doar ca Jake gaseste orfelinatul, dar acesta este un loc unde copiii cu puteri ciudate sunt invatati de Penny Dreadful (Eva Green), iar timpul trece dupa cum vrea el. Filmul este bazat pe romanul de succes a lui Ransom Riggs
2. American Honey- 30 septembrie
Noul film regizat de Andrea Arnold care a luat Premiul Juriului in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Andrea Arnold pare sa fie on top of her game, cu promisiunea unui film hipnotic, sexual, cu o viziune puternica si impregnat cu imagini superbe care inspira libertate.
E un road movie cu rebeli neintegrati in societate care se iubesc si-si frang inimile, jucati de Sasha Lane, Shia LaBeouf si McCaul Lombardi.
3. The Girl on the Train- 7 octombrie
Emily Blunt o interpreteaza pe Rachel Watson din thrillerul bestseller al lui Paula Hawkins, o alcoolica deprimata, obsedata de cuplul perfect. O calatorie cu trenul o transforma in personaj cheie dintr-un mister, o prezenta care e posibil sa-i asigure o nominalizare la Oscar.
4. Under the Shadow- 7 octombrie
Filmul horror, devenit favorit al festivalelor, de regizorul iranian Babak Anvari e un must see pentru iubitorii genului. Combinand elemente mitice cu horror clasic si fantasy, Under the Shadow va putea intra in casele si visele tuturor cu ajutorul Netflix.
5. Certain Women 14 octombrie
Kelly Reichardt, cunoscuta pentru Wendy and Lucy, Night Moves si Old Joy, revine cu o noua productie, Certain Women.
Pe langa actrita fetis, Michelle Williams, Reichardt pune in valoare sensibilitatea lui Kristen Stewart si a Laurei Dern.
Certain Women este inca o dovada a talentului incredibil al regizoarei de a surprinde portrete ale femeilor. Screen Daily considerand ca Reichardt " si-a confirmat statutul ca cea mai buna poeta a cinematografului nord-vestic".
E un film matur, incet si interpretat subtil, "un portret de nesters al femeii independente" The Guardian.
6. Christine- 14 octombrie
Filmul este inspirat din sinuciderea on air a lui Christine Chubbuck, reporter de stiri. Regizorul, Antonio Campos, incerca sa-si imagineze si sa recreeze seria de evenimente si tumultul interior care ar putea determina o persoana sa faca asa ceva. Este o dezbatere interesanta despre foamea de sange a televiziunii si placerea umana de a consuma soc live.
Rebecca Hall are o interpretare atat de puternica, incat creeaza angoasa si anxietate. Este rece, se schimba, cedeaza si prezinta o umanitate care scoate ceea ce s-a petrecut in 1974 din stire si senzational in povestea unei persoane care a renuntat.
7. Moonlight -21 octombrie
O drama coming-of-age, de la regizorul Medicine for Melancholy, Barry Jenkins.
Este boyhood-ul unui baiat de culoare, Chiron, care creste in Miami in perioada razboiului impotriva drogurilor. Regizorul atinge mult subiectul sexualitatii lui Chiron, considerat prea efeminat pentru stereotipurile care ii conduc generatia. Nesigur si traumatizat, baiatul isi va ascunde adevaratul sine intr-o hiper masculinitate falsa.
Ceea ce face Moonlight este stilul, aproape de poezie vizuala al lui Barry Jenkins, care a cucerit criticii din toata lumea.
8. The Handmaiden- 21 octombrie
Autorul Chan-wook Park revine cu un film superb, cu un erotism voyeurist, multiple perspective, mister si rasturnari de situatii.
Adaptare dupa romanul Fingersmith, este o capodopera de 3 ore, usor de vazut si de revazut.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.