Cele mai asteptate filme de la Les Films de Cannes à Bucarest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Les Films de Cannes a Bucarest se va desfasura anul acesta intre 14 si 23 octombrie 2016, cu o editie extinsa si cu cele mai asteptate filme din selectia Festivalului de la Cannes. Cu nume precum Ken Loach, Xavier Dolan, Jean-Pierre si Luc Dardenne, Asghar Farhadi, Jeff Nichols, Andrea Arnold, Olivier Assayas, Jim Jarmusch, Nicolas Winding Refn, editia de anul acesta este plina zi de zi cu filme care trebuie vazute.

1-jUNDeTEvI8L-iWHG0NnPrA.jpg

Horror psihologic, fabula moderna, drama sociala, film soc sau erotism artistic, acestea sunt cateva din filmele pe care nu trebuie sa le ratam:

I, Daniel Blake Palme d’Or, Cannes 2016

Drama unui tamplar britanic fortat sa se confrunte cu o birocratie absurda dupa ce a fost declarat inapt de munca i-a adus lui Ken Loach al doilea Palme d’Or dupa The Wind that Shakes the Barley (2006).

Program:

15 octombrie 2016 / 21:15 Cinema PRO
16 octombrie 2016 / 15:00 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)

Personal Shopper Premiul pentru regie ex-aequo, Cannes 2016- Olivier Assayas

"Personal Shopper este un thriller psihologic cu accente  supranaturale, pe care The Guardian il descrie drept „inclasabil” si in care Kristen Stewart joaca rolul unei tinere care se ocupa de garderoba unui model, asteptand in tot acest timp ca fratele ei geaman, recent decedat, sa-i dea un semn."

Program:

20 octombrie 2016 / 20:45 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)
23 octombrie 2016 / 20:30 Cinema Elvire Popesco

The Handmaiden Competitia Oficiala, Cannes 2016

Autorul Chan-wook Park revine cu un film superb, cu un erotism voyeurist, multiple perspective, mister si rasturnari de situatii.
Adaptare dupa romanul Fingersmith, este o capodopera de 3 ore, usor de vazut si de revazut.

Program:

18 octombrie 2016 / 21:00 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)
1 octombrie 2016 / 18:15 Cinema PRO 

Rester Vertical Competitia Oficiala, Cannes 2016

„Primul soc din festival”, titra Le Nouvel Observateur despre Rester Vertical, descriind filmul ca pe „o fabula imposibil de rezumat, pe cat de ciudata, pe atat de queer, mai deraiata si mai fantezista decat fabulosul film care l-a propulsat pe cineast acum trei ani”.

Una dintre revelatiile anului in cinema-ul francez, actorul Damien Bonnard joaca rolul unui scenarist fara inspiratie, care pleaca in cautarea lupului in muntii din sudul Frantei. Acolo o intalneste pe Marie, care ii daruieste un copil, apoi ii abandoneaza. Ramas cu un copil in brate si trecand printr-o serie de intamplari bizare, el incearca sa ramana in picioare.

Scene de sex explicite si o nastere naturala filmata i-au adus titulatura de „film-soc”, criticii francezi comparandu-l cu filmele lui Pier Paolo Pasolini.

Program:

17 octombrie 2016 / 21:00 Cinema Elvire Popesco
19 octombrie 2016 / 18:30 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)

Toni Erdmann Premiul FIPRESCI, Comptetitia Oficiala, Cannes 2016

Favorit categoric al presei si al publicului la Cannes, filmul a fost decretat candidatul nr. 1 la Palme d’Or si a castigat in cele din urma Premiul FIPRESCI. Toni Erdmann spune povestea unui tata excentric, ajuns la pensie si pus mereu pe glume, care hotaraste sa ii faca o vizita surpriza fiice sale, o femeie de cariera care lucreaza la un proiect important ca strateg corporatist in Bucuresti.

Program:

14 octombrie 2016 / 18:30 Cinema PRO
15 octombrie 2016 / 17:00 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)

The Neon Demon in competitie, Cannes 2016

Regizorul lui Drive si Only God Forgives, Nicolas Winding Refn, s-a intors anul acesta la Cannes cu o fabula moderna despre „frumusetea ca bestie”, plasata in lumea necrutatoare a modei din Los Angeles, care a polarizat critica internationala: The Neon Demon. Horror-ul psihologic ultra-stilizat, in care femeile si barbatii sunt gata sa devoreze tot ce e pur, urmareste ascensiunea fulgeratoare a unui fotomodel (Elle Fanning) si geloziile si complicitatile care se nasc in jurul ei.

22 octombrie 2016 / 18:30 Cinema PRO
23 octombrie 2016 / 20:15 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)

Paterson in competitie, Cannes 2016

Jim Jarmusch, regizorul contemporan preferat al unei generatii intregi de cinefili, revine in cinema cu Paterson, dupa o pauza de 3 ani de la Only Lovers Left Alive.

Paterson (Adam Driver/Girls) este un sofer de autobuz si un poet care vede frumusetea in cele mai mici detalii din jurului lui si intelege frumusetea cotidianului.

Selectie oficiala Cannes IFF, Toronto IFF si New York IFF, Paterson i-a dat ocazia lui Adam Driver sa aiba o prestatie care a uimit un public intreg si pentru care va fi amintit de critici.

Este un film contemplativ si poetic, "antidot" pentru viteza filmul modern de public, rupt din universul lui Jarmush de Coffee and Cigarettes, Down by Law Stranger Than Paradise sau Night on Earth si este probabil unul dintre cele mai interesante filme ae acestui an.

Program:

21 octombrie 2016 / 21:30 Cinema PRO

American Honey- Premiul Juriului, Cannes 2016

Andrea Arnold pare sa fie on top of her game,cu promisiunea unui film hipnotic, cu o viziune puternica, sexual, impregnat cu imagini superbe care inspira libertate.
E un road movie cu rebeli neintegrati in societate care se iubesc si-si frang inimile, jucati de Sasha Lane, Shia LaBeouf si McCaul Lombardi.

Program:

16 octombrie 2016 / 17:30 Cinema PRO
21 octombrie 2016 / 18:00 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3) Bucuresti

Juste La Fin Du Monde  Marele Premiu, Cannes 2016

Xavier Dolan a castigat anul acesta Marele Premiu la Cannes si premiul Juriului Ecumenic cu Juste la fin du monde/ It's Only the End of the World.

Adaptare dupa o piesa de teatru, filmul urmareste vartejul pe care-l produce intr-o familie sosirea unui scriitor, dupa 12 ani de absenta si cu un anunt definitiv: mai are foarte putin de trait. In distributie, staruri franceze: Gaspard Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Lea Seydoux.

Program:

16 octombrie 2016 / 21:00 Cinema PRO SOLD OUT
22 octombrie 2016 / 18:30 Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei (str. Stirbei Voda nr.1-3)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje