Ce spun expertii: unul dintre aceste 5 filme va castiga "Best Picture" in cadrul premiilor Oscar 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Premiile Oscar 2017 vor avea loc pe 26 februarie anul viitor, insa primele proiectii au fost deja facute, asa ca au aparut si primele predictii.

Casa de pariuri Gold Derby a adunat 20 de experti in materie de film de la diferite publicatii de renume, iar concluziile acestora se rezuma, momentan, la 5 filme favorite.

8__Medium_.jpg

Cat priveste categoria "Film strain", filmul nemtesc Toni Erdmann, turnat integral in Romania, prin Hi Film si producatorul executiv Ada Solomon este dat drept favorit, de catre publicatia Indie Wire, iar in plutonul celor cinci productii cu sanse la Oscar pentru Film strainse afla si Sieranevada al lui Cristi Puiu.

Printre criticii implicati in aceste alegeri se numara nume precum: Tariq Khan (Fox News), Anne Thompson (Indiewire), Christopher Rosen și Nicole Sperling (Entertainment Weekly), Susan Wloszczyna (RogetEbert.com), Brian Truitt (USA Today) etc.

1.jpg
Manchester by the Sea

Despre cele 5 filme favorite:

Manchester by the Sea - spune o drama intima despre un barbat care se intoarce acasa dupa moartea fratelui sau. El este nevoit sa aiba grija de nepotul sau adolescent.

Fences - adapteaza piesa de teatru lansata pe Broadway in 1983 despre un fost jucator de baseball afro-american care acum face eforturi disperate sa-si intretina familia. Denzel Washington regizeaza si joaca rolul principal din film, iar Viola Davis e sotia acestuia.

6.jpg
Fences

Loving - o poveste despre miscarea pentru drepturi civile, cu Joel Edgerton si Ruth Negga care joaca un cuplu inter-rasial in statul american Virginia al anului 1958.

5.jpg
Loving

Billy Lynn's Long Halftime Walk - viata unui erou al Razboiului din Irak si al colegilor sai, fortati sa retraiasca ororile unui razboi ce a facut din ei niste celebritati, dar continua sa ii lipseasca de cei mai frumosi ani ai vietii.

4__Medium_.png
Billy Lynn’s Long Halftime Walk

La La Land - povestea unei actrite aspirante si singuratice, Mia, si a unui carismatic dar arogant pianist de jazz, Sebastian. Cei doi ajung sa se indragosteasca unul de celalalt, insa iubirea lor este pusa la incercare de mediul dificil oferit de industria de divertisment in care evolueaza.

2__Medium_.jpg

3__Medium_.jpg
La La Land

Pe locurile 6, 7, 8, 9 si 10 s-au clasat filmele:

  • The Birth of a Nation
  • Moonlight
  • Arrival
  • 20th Century Women
  • American Pastoral

The Birth of a Nation intrase in plutonul celor cinci, dar recenta legare a numelui regizorului/actorului Nate Parker de un viol si - in consecinta - afectarea imaginii plus adaugarea a inca doi experti Gold Derby fata de cei 16 care facusera anterior predictiile a scos din pluton apreciatul film despre sclavie, informeaza cinemagia.ro.

7.jpg
The Birth of a Nation

Nate Parker a intrat in atentia presei pentru acuza de viol din 1999. Parker a fost achitat la acea vreme, dar controversa continua sa afecteze filmul.

Un biopic despre Nat Turner, un sclav si predicator care a condus o revolta in 1831, statul Virginia, a castigat Premiul Publicului si Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje