Castigatorii primei editii a Festivalului International de Film Buzau BUZZ CEE

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sambata, 7 martie, la Sala Teatrului George Ciprian din Buzau a avut loc gala de decernare a premiilor festivalului international de film BUZZ CEE, festival dedicat cinematografiei din Europa Centrala si de Est.

Iata care sunt castigatorii celor 4 trofee: Long BUZZ, Real BUZZ , Short BUZZ si Pop BUZZ, ale primei editii BUZZ CEE:

Sin & Illy Still Alive (Germania, 2014), lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge, a fost desemnat castigatorul trofelului Long BUZZ.

"Un film simplu, dar bine realizat si emotionant despre o tanara aflata pe punctul de a începe o noua viata”, si-a motivat alegerea juriul compus din Dan Chisu, Igor Cobileanski si Maya Vitkova.

Filmul a primit din partea Cinelab Romania servicii de postproductie în valoare de 7000 Euro.

Trofeul Real BUZZ pentru Cel mai bun documentar a fost castigat de productia romaneasca Robotelul de aur (2015), realizata de tinerii regizori Mihai Dragolea si Radu Mocanu, pentru “maniera nepretentioasa  de a spune o poveste care dintr-una locala a devenit una globala”.

Subiectul principal este buzoianca Steluta Duta, multipla campioana la box, o tanara ambitioasa, dar extrem de încercata de viata.

Juriul competitiei de documentar a fost format din Alex Shiriaieff, Claudiu Mitcu, George Kalomenopoulos si Aurelian Nica.

Dispozitiv 0068 (Romania, 2014), un scurtmetraj regizat de Radu Barbulescu, care are în centrul povestii un lunetist ce se instaleaza în apartamentul unei batrane paralizate pentru asigurarea perimetrului pe parcursul summitului NATO de la Bucuresti, este castigatorul trofeului Short BUZZ “pentru modul inteligent  în care regizorul a utilizat mijloacele limbajului cinematografic si narativ pentru a realiza un film eficace, coerent, cu tensiune, emotie si umor controlate si dozate foarte bine în favoarea operei cinematografice”.

Din juriul competitiei de scurtmetraj au facut parte Iulia Rugina, Eugen Kelemen, Dan Burlac si Emanuel Lazarescu.

Ambele filme au primit si servicii de postproductie în valoare de 2000 de Euro din partea Cinelab Romania.

Zapada/ Snow (Bulgaria, 2015), în regia lui Ventsislav Vasilesv, o drama puternica despre familie, tradare, alegeri si iertare, a fost ales de catre public drept castigator al trofeului Pop BUZZ.

De asemenea, filmul a primit si o mentiune speciala din partea juriului competitiei de lungmetraj.

BUZZ CEE a avut loc la Buzau, în perioada 4 – 8 mai, în 3 locatii centrale (Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian si Sala Consiliului Judetean Buzau), iar de-a lungul celor cinci zile, buzoienii au putut viziona 53 de filme, romanesti si internationale, de lung si scurtmetraj, precum si documentare.

BUZZ CEE este un festival dedicat regiunii Europa Centrala si de Sud-Est, care si-a propus sa promoveze productii de calitate din tarile din regiune si sa aduca la Buzau filme care ajung rareori pe marile ecrane din Romania.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje