Calare pe poneiul alb: Top 5 filme cu tripuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cinematograful exceleaza in a ne arata the best of sex, droguri si alcool, tripuri controversate, indecente, suprarealiste, fantastice, care ne ametesc si ne transporta in lumi intoxicate si interzise: Calare pe poneiul alb: Top 5 filme cu tripuri.

Enter the Void al lui Gaspar Noe, e calatoria purpurie fosforescenta acida cu mandale, a unui suflet care cauta reintruparea dupa ce personificarea lui a fost ucisa intr-o combinatie proasta, de vanzare de droguri.

E o combinatie de amintiri POV, cu recreate, o ameteala de peste 2 ore si jumatate cu halucinatii, traume, reinterpretari existentiale, vid si culoare, viata dupa moarte, de la autorul sensibil si experimental, Gaspar Noe.

Fear and Loathing in Las Vegas

Johnny Depp si Benicio Del Toro, doi actori cu expresii psihotice care sunt pusi in situatia de a reda psihoza si paranoia, roluri interpretate cu o putere minunata sub maiestria lui Terry Gillian din perioada lui de aur. Fear and Loathing in Las Vegas, probabil cel mai bun film al lui Gillan e o combinatie de cadre stranse, unghiuri bizare si tendinte suprarealiste presarate cu kitsch si exagerare care o sa va distreze si paranoizeze timp de aproape doua ore.


The Holy Mountain, filmul lui Jodorowsky e chinuior de privit, dar, in acelasi timp, irezistibil. Drumul catre Holy Mountain e impanzit de grotesc, fantastic si viziuni suprarealiste, in prezenta unui alchimist. E plin de simboluri, grotesc, bizar si sacrilegiu, ceea ce-l face unul din cele mai bune filme de cult. 


99 Francs e amuzant, trashy pe alocuri, kitsch prin altele, caricatural si demonstrativ. Totul e asumat si tocmai ironia care distanteaza il face sa ne placa.  Demonstreaza ca, pana la urma, suntem toti intr-un scenariu de reclama, intr-un panou colorat cu visul perfect, ne incadram in graficele advertiserilor si nu putem scapa de asta nici pe o insula pustie. (citeste cronica).

99 Francs ne arata un altfel de trip, mai putin romantic, mai putin pseudo-justificabil, al unor oameni goi, ceea ce-l face standard. E un film cinic, plin de mecanic si mecanism care trebuie vazut.

Inherent Vice, cel mai recent film al lui Paul Thomas Anderson, are loc intr-un LA  intoxicat, hipiot si liber. E un plot detectiv, misterios, cu un sex appeal ascuns. Personajul se pierde in fumuri si cateodata te pierzi si tu cu el. E un film spart cu twist detectiv anii '70.

 
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje