Brigitte Bardot, 81. Cele mai bune filme cu frumusetea Frantei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Luna septembrie a anului 1934 a fost darnica pentru cinematografia mondiala, dar si pentru frumusetea feminina. Pe 20 septembrie, Sophia Loren, minunea Italiei, implinea o varsta pe care clar nu o arata.

Pe 28 septembrie, Brigitte Bardot, de data aceasta frumusetea Frantei, implineste aceeasi varsta. A jucat in peste 40 de fillme, insa din 1973 a disparut din peisajul cinematografic. Poate a vrut sa lase publicului amintirea unei femei tinere si frumoase. Nu stim.

Spunea, la un moment dat:

Am fost foarte fericita, foarte bogata, foarte frumoasa, foarte adulata, foarte cunoscuta si foarte nenorocita, prea adesea dezamăgita. Am avut deceptii ingrozitoare. Iata de ce am ales sa traiesc retrasa si singura.

Norocul ei a purtat numele de Roger Vadim, regizorul care a lansat-o si a divinizat-o profesional si personal.

Acum, Brigitte apare rar si e o prezenta mai mult decat discreta. Cat despre un film care sa prezinte viata ei: asteptati pana cand o sa mor. Dupa, faceti ce vreti.

Viva Maria

In 1907, Maria se alatura unor artisti de circ ambulant dupa ce ramane orfana. Ea se imprieteneste cu o cantareata pe care o cheama tot Maria. Cele doua vor cuceri publicul datorita farmecului si a senzualitatii lor, iar intalnirea cu revolutionarul Flores le va schimba destinul.

Regia: Louis Malle
Distributia: Brigitte Bardot, Jeanne Moreau
An: 1965

Le mepris

Paul si Camille Javal locuiesc in Roma. El este un scriitor si colaboreaza din cand in cand la proiecte modeste de film: traduce sau redacteaza comentarii pentru documentare mediocre.

Din cauza asta, Paul simte ca este dispretuit, asa ca vrea sa ii arate sotiei lui ca este un tip extraordinar. Le mepris este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei franceze.

Regia: Jean-Luc Godard
Distributia: Brigitte Bardot
An:1963

Et Dieu...crea la femme

Juliette Hardy, o tanara de numai 18 ani, este una dintre cele mai dorite femei din Saint Tropez. Antoine, marea ei dragoste, nu accepta sa se insoare cu o femeie care e considerata usuratica.

In schimb, fratele acestuia, Michel, se casatoreste cu Juliette.

Regia: Roger Vadim
Distributia: Brigitte Bardot, Jean-Louis Trintignant
An: 1956

Histoires extraordinaires

Un film inedit datorita celor trei mari regizor care l-au semnat: Federico Fellini, Louis Malle si Roger Vadim.

Trei povestiri de Edgar Alan Poe care imbina horrorul cu misterul.

Metzengerstein, prima poveste din cele trei, este ecranizata si adaptata de Roger Vadim, dupa nuvela lui Edgar Allan Poe cu acelasi nume. Ea este povestea contesei Frederica, o femeie plictisita, corupta si libertina care isi iroseste inutila ei viata cu orgii si acte de cruzime. Aceasta se intalneste cu varul ei in aproprierea castelului lui, intr-o padure - var pe care il uraste aprioric, din pricina felului lui total diferit de a fi - si se indragosteste de el. Cand varul ei Wilhelm moare in timp ce incerca sa isi salveze calul, un armasar negru, Frederica se afunda in agonia onirica a dragostei neconsumate

William Wilson, a doua poveste, este o variatiune pe tema dedublarii, despre destinul locotenentului Wilson, este povestea unui soldat sadic din armata austriaca urmarit de propria dublura ce ii este alaturi in anumite momente specifice de-a lungul vietii sale mizerabile, hartuit de lupta dintre bine si rau din constiinta lui.

Toby Dammit, a treia si ultima poveste, este regizata si adaptata de Federico Fellini dupa nuvela Never Bet the Devil Your Head scrisa de acelasi Edgar Allan Poe. Ea ne vorbeste despre obsesiile si drama unui actor, care s-ar putea numi generic, 'nu te pune cu diavolul!', este povestea unui actor britanic, iubitor de droguri si alcool, ce calatoreste la Roma nu pentru a-si intalni fanii, ci doar pentru a primi Ferrari-ul promis de producatori.

Regia: Federico Fellini, Louis Malle si Roger Vadim
Distributie: Jane Fonda, Brigitte Bardot, Alain Delon
An: 1968

Les femmes

Clara devine secretara lui Jerome (interpretat de Maurice Renot), un scriitor afemeiat si greu de suportat. Ea trebuie sa ii indeplineasca orice dorinta pentru ca acesta sa isi poata continua cariera, sa poata crea.

Regia: Jean Aurel
Distributia: Brigitte Bardot, Maurice Ronet
An: 1969

Vie Privee

Jill vrea sa devina dansatoare, asa ca pleaca la Paris pentru a-si implini visul. Ea e remarcata de un fotograf, care o invita sa pozeze pentru o revista de moda.

Devine actrita, iar viata ei privata practic nu mai exista. Se simte agresata de fani si presa, iar atunci cand il intalneste pe Fabio, un barbat care vrea sa o protejeze, crede ca si-a gasit echilibrul.

Regia: Louis Malle
Distributia: Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni
An: 1962

Shalako

Sean Conery si Brigitte Bardon joaca intr-unul dintre cele mai apreciate westernuri din istoria cinematografiei.

Shalako, un haiduc, trebuie sa salveze un grup de aventurieri europeni din mainile unor triburi de indieni.

Regizor: Edward Dmytryk
Distributia: Sean Connery, Brigitte Bardot, Stephen Boyd
An: 1968Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje