Viorica Bucur s-a stins din viata - un mic omagiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Criticul de film Viorica Bucur s-a stins din viata la varsta de 65 de ani, in urma a doua luni in care s-a chinuit cu un cancer pancreatic galopant.

2011 a fost cu siguranta un an de doliu pentru noi, intrucat numeroase personalitati din lumea cultural-artistica au trecut in nefiinta. Dupa ce l-am pierdut pe criticul de film Alex Leo Serban in aprilie, ieri i s-a mai alaturat o colega de breasla, Viorica Bucur. Nu putem sa nu ii legam pe cei doi, mai ales pentru ca amandoi au fost rapusi de cancer, dar si pentru ca, in aprilie, Viorica Bucur fusese invitata lui Catalin Stefanescu la Garantat 100% pentru a vorbi despre A.L. Serban.

Viorica Bucur a fost profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), membra a FIPRESCI (Federatia Internationala a Presei Cinematografice) si a Uniunii Cineastilor din Romania, in 2007 a primit premiul pentru activitate publicistica "Ion Cantacuzino" si a semnat numeroase cronici de film in presa culturala de dupa 1989. Numele sau, insa, a fost si va ramane asociat cel mai mult cu "Gala desenului animat", singura emisiune de gen din Romania predecembrista. De altfel, a si fost poreclita "mama desenelor animate" si "mama lui Donald", cu toate ca la fel de bine i s-ar fi putut spune si "mama Telecinametecii", intrucat ea a realizat si genericul emisiunii cu fundalul sonor celebru, compus de Charlie Chaplin.

Pret de 18 ani, intre 1974 si 1992, "Gala desenului animat" a fost produs si difuzat de TVR. Astazi, ne vom aduce aminte de minunatiile copilariei si de realizatoarea uneia din cele mai iubite emisiuni de la noi. RIP.

Gala desenului animat


Gala desenului animat


Generic Telecinemateca


Despre profesorul ideal - Viorica Bucur


Generatia desenelor animate - Viorica Bucur, 16 decembrie 2008
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje