Un belgian a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Belgianul Marouane Mazid a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception (atentie, spoiler alert!). El a cumparat DVD-ul cu filmul si a analizat cadru cu cadru, fiecare detaliu introdus de regizor, pentru a descoperi daca mai exista si alte elemente in afara de titirez care fac diferenta intre vis si realitate.


Sursa foto

Dupa mai multe vizionari amanuntite, belgianul a descoperit, intr-adevar, un detaliu atat de subtil, incat doar cu stop-cadru il poti evidentia. Va spunem doar atat: are legatura cu mana personajului principal, Cobb (Leonardo di Caprio).

Trebuie sa recunoastem: am fost sceptici cand am citit descrierea video-ului, crezand ca e o gaselnita menita sa aduca trafic. Dar ne-am inselat, l-am urmarit pana la capat si nu putem sa spunem decat Bravo, Marouane Mazid, pentru rabdare! (Apropo, i-am gasit profilul de ask.fm si nu are decat 18 ani.)

Video-ul este in franceza, dar are subtitrare in engleza, asigurati-va ca e activata.
4 comentarii

Un belgian a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception
iulian
#1 -

Comentariu nou

nu mi se pare. e adevarat, poarta inelu in vis ca sa nu uite, sa simbolizeze unirea cu nevasta`sa, dar asta e strict o alegere personala si in acelasi timp a regizorului. argumentatia lui imbina cumva planurile si greseste, prin urmare. daca e sa analizam strict perspectiva regizorala, e clar nolan ar fi bagat un happyend la film ascuns in faza de la final, ca sa ii dea o alura mai cool. asta ar fi prima explicatia. a doua, care strict de in-movie este ca daca cobb poarta inelu in vis si nu`l poarta cand se trezeste (desi ar putea fi in vis) este, cel mai probabil ca el crede, in vis fiind ca e in realitate - motiv pentru care da inelul jos. si stiind cat de disperat era ca de fiecare data cand se trezea sa verifice daca viseaza sau nu (sunt cateva momente in film) e putin probabil sa`si fi dat el jos inelul repede repejor si sa`l fi verificat de abia acasa daca titirezul cade sau nu? out-movie again. nu cred ca lasa nolan toata cheia de bolta a filmului intr`un detaliu asa mic. deci votez cu nu pentru belgian.

eu am alta idee. pe care ar fi fost cool sa o aiba si nolan. deci nevasta`sa tot traia in lumea visului avand impresia ca de fapt e realitatea si tre` sa get back to ze kids. trebuia sa`i simuleze o sinucidere (sau moartea). bang! ceva regizat frumos, astfel incat sa ii dea ideea maxima de moarta iminenta si deci efectu de trezire aferent si care nu ar fi facut decat sa o adoarma (de`a devaratelea). s`ar fi trezit intr`o realitate un pic modificata in prealabil de cobb ca sa nu se prinda gagica and there, have your kids. e ca faza aia cu friends hate for no reason? give them motherfuckers a reason.

Un belgian a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception
iulian
#2 -

partea 2

asa, e clar dp meu dv ca era in realitate si avem indicii mult mai clare. deci din limbo n`ai cum sa iesi ca e creieru prajit. singura posibilitate ca atunci cand il vedem ca deschide ochii e ca el sa`si fi construit realitatea de la finalul filmului in limbo, impreuna cu saito, si sa se fi sinucis in limbo (mergand spre un nivel si mai deep care plm deja e ilogic)ca sa deschida ochii in avion. which does not make sense.

ideea e ca cu inel sau fara inel, sau cu titirez sau fara. in limbo el poarta dialog si lupte cu sine insusi si iese invingator cu alte cuvinte nu`i mai pasa de proiectia lu nevasta`sa nici in vis si nici in realitate si intelege faptu ca tre sa treaca peste ce a fost, vrajeli, etc. caz in care deschisu ochilor in avion si trecutu vamii nici nu mai conteaza, nu? adica ala de la vama putea foarte bine sa zica stai asa nene, esti acuzat de crima. el ar fi zis, ma doara la basca - in doua trei minute ma scoata un superjaponez. DE CE? pentru ca daca`s in realitate, imi aduc aminte ca se uita la mine superjaponezu cu ochi fericiti deci l`am rezolvat. adica nu mai conteaza...

adica asa vad eu. daca e vrun pasionat de film aici, il rog sa raspunda. numa bine.

Un belgian a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception
Gabriel
#3 -

Comentariu nou

Putea foarte bine sa viseze in continuare dar sa accepte ideea ca nevastasa numai e si sa numai aibe inelul.

Un belgian a gasit explicatia pentru finalul filmului Inception
andrei
#4 -

wow

e clar ca e pe cale sa se opreasca. nu trebuie sa iei bluray, sa studiezi ca un maniac... wow! SOC! SOC! duce-ti-va la sah, ba!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje