Sufferrosa, un film noir interactiv

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Apar din ce in ce mai multe filme interactive. Bineinteles, datorita tehnologiei inca la inceput, filmele de genul acesta sunt mai mult pe internet, mai putin in cinema-uri sau acasa la noi. O combinatie intre joc si film, fara pretentii comerciale si facute mai mult ca arta, filmele interactive implica privitorul mai mult decat un film obisnuit. De ce? Privitorul nu mai este pasiv, interactioneaza, schimba cursul povestii si devine un mic "papusar" care decide incotro sa o ia.

sufferrosa

Sufferrosa
este unul dintre ele, foarte frumos facut, cu o poveste non-liniara si cu cadre interesante. Filmul este facut de Dawid Marcinkowski, despre care aflam ca vine din zona advertising-ului si a web-ului, cumva de inteles, tinand cont ca filmul interactiv nu tine doar de o camera de filmat si de un scenariu obisnuit, ci in primul rand de cum implici privitorul.

Cum se traduce Sufferrosa in cifre? 110 scene, 3 finaluri, 25 actori. Apropos de actori, acestia nu sunt doar tineri entuziasti si dornici de experimente cum poate ne-am fi asteptat. Regizorul a strans langa el nume cunoscute ale cinematografiei poloneze: Ryszard Ronczewski, Beata Tyszkiewicz sau Ewa Szykulska.

sufferrosa

Sufferrosa este o poveste noir, politista, despre un detectiv care, cautand o fata, ajunge la o clinica de intinerire pentru femei condusa de un profesor care face tot felul de experimente. Practic, Sufferrosa este o metafora a cultului frumusetii dus la extrem si a importantei aparentelor in lumea contemporana.

Joca-te/Priveste Sufferrosa aici. (via)


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje