Regizorul premiat cu Palme d’Or vine in Romania la Les Films de Cannes à Bucarest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Filmele de Cannes vin la Bucuresti in octombrie si invitatul special al acestei editii este regizorul premiat cu Palme d'Or vine Abdellatif Kechiche.
 
Regizorul a castigat trofeul cu filmul La Vie d'Adele, iar la Bucuresti va sustine o lectie de regie pentru studentii de la scolile de cinema, va sta de vorba cu spectatorii in cadrul unor sesiuni de intrebari si raspunsuri, dupa proiectiile filmelor sale, si isi va prezenta in avanpremiera in Romania cel mai recent film al sau.
 
De asemenea, cineastului ii va fi dedicata si o retrospectiva in cadrul careia vor fi proiectate filmele sale anterioare, majoritatea multi-premiate in festivaluri,
 
Adele: Capitolele 1 si 2 va fi distribuit in cinematografe de Independenta Film, de la 1 noiembrie. 
 

 
Editia 2013 a Les Films de Cannes à Bucarest propune o retrospectiva dedicata unuia dintre cei mai respectati regizori francezi,Maurice Pialat (1925 - 2003), selectionat de cinci ori in competitia Festivalului de la Cannes si premiat cu Palme d’Or pentruSous le soleil du Satan (1987). Anul acesta se implinesc zece ani de la disparitia regizorului.
 
Programul special va fi prezentat de producatoarea Sylvie Pialat, partenera de viata, co-scenarista multora dintre filmele celebrului cineast si fondatoarea companiei Films du Worso. In cadrul retrospectivei vor fi proiectate trei dintre filmele sale, toate succese de critica si de public: Loulou (1980), À nos amours (1983), si Van Gogh (1991).

Pe langa filmele din selectia oficiala a celui mai important festival din lume, Les Films de Cannes à Bucarest ii va avea ca invitati pe unii dintre cei mai apreciati regizori ai momentului. La editiile anterioare, printre invitati s-au numarat cineastii Matteo Garrone, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo si delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.
 
Sursa foto, sursa thumb


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje