In direct de la Cannes 2012: Ziua 6, Vous n'avez encore rien vu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A inceput sa ploua si nu prea s-a mai oprit. Peste tot e aglomeratie. Thierry Freamaux a glumit ieri: "Bine ati venit pe Croazeta, in luna noiembrie". Altfel, insa, filmele sunt mai bine primite.

Todd McCarthy in Variety zice ca abia in ultimele doua zile a inceput festivalul. Cele mai apreciate pana acum sunt doua superdrame: Amour de Michael Haneke, despre doi octogenari (Jean Louis Trintignant si Emmanuelle Riva), despre batranete, bola si moarte, si filmul lui Cristian Mungiu, Dupa dealuri, cu o poveste tragica desprinsa din realitatea cazului Tanacu. Este, totodata, si cel mai lung film din competitie (2 ore si 30 de minute).

Abbas Kiarostami a dezamagit (Like Someone In Love), iar Alain Resnais a jubilat din nou, la 90 de ani (pe care-i va implini in iunie), el revine periodic la Cannes, acum cu Vous n'avez encore rien vu (si zice, la fel ca Indiana Jones, "I make it up as I go along.").

Azi Polanski prezinta filmul Tess in cadrul Cannes Classics, alaturi de Nasstaja Kinski. Si tot aici va fi proiectat si Runaway Train de Andrei Konchalovsky. Si coreanul Hong Sangsoo are in competitie Da-Reun Na-Ra-E-Suh (In Another Country), un film cu Isabelle Huppert in trei roluri diferite.

Huppert apare si in filmul mentorului ei, Haneke (a luat premiul de interpretare la Cannes in 2001 pentru Pianista si ca sefa de juriu, l-a recompensat pe regizorul ei de atunci cu un Palme D`Or in 2010 pentru Panglica alba). Se pare ca juriul condus de Nanni Moretti trebuie deocamdata sa se decida intre calugaritele lui Mungiu si batrinii lui Haneke, doi deja laureati ai festivalului.

Dar mai pot fi surprize, suntem abia in ziua a sasea.

De la Cannes,
Alin Ludu Dumbrava
Deplasare sprijinita de GOLEM STUDIOS

Dupa Dealuri
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje