Filmele de Cannes vin la Bucuresti in octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmele premiate la Cannes vor ajunge si in Romania, in premiera, la cea de-a patra editie Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc intre 25 si 31 octombrie 2013.

Filme mult-asteptate din selectia oficiala  a Festivalului de la Cannes vor fi proiectate la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu. Datorita cererii mari de bilete din anii trecuti, in program a fost adaugata o a treia locatie, Sala ArCuB din Bucuresti.

Cristian Mungiu, initiatorul Les Films de Cannes à Bucarest, este unul dintre cei care va decide, anul acesta, castigatorii trofeelor Festivalului de la Cannes. Regizorul premiat cu Palme d’Or pentru 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007) face parte din juriul competitiei, alaturi de Steven Spielberg (presedinte), Nicole Kidman, Christoph Waltz, Ang Lee, Daniel Auteuil, Lynne Ramsay, Naomi Kawase si Vidya Balan.

Editia 2013 a Les Films de Cannes à Bucarest propune o retrospectiva dedicata unuia dintre cei mai respectati regizori francezi, Maurice Pialat (1925 - 2003), selectionat de cinci ori in competitia Festivalului de la Cannes si premiat cu Palme d’Or pentru Sous le soleil du Satan (1987). Anul acesta se implinesc zece ani de la disparitia regizorului.

Filmele de Cannes vin la Bucuresti in octombrie Filmele de Cannes vin la Bucuresti in octombrie

Programul special va fi prezentat de producatoarea Sylvie Pialat, partenera de viata, co-scenarista multora dintre filmele celebrului cineast si fondatoarea companiei Films du Worso. In cadrul retrospectivei vor fi proiectate trei dintre filmele sale, toate succese de critica si de public: Loulou (1980), À nos amours (1983), si Van Gogh (1991).

Pe langa filmele din selectia oficiala a celui mai important festival din lume, Les Films de Cannes à Bucarest ii va avea ca invitati pe unii dintre cei mai apreciati regizori ai momentului. La editiile anterioare, printre invitati s-au numarat cineastii Matteo Garrone, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo si delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Loulou (1980)

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje