Ce ne asteapta la TIFF 2011 la Cluj Napoca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca va plac filmele cu siguranta nu veti rata unul dintre evenimentele anului in lumea cinematografiei de la noi si anume: Festivalul International de Film Transilvania 2011 editia a 10-a care va avea loc la Cluj in perioada 3-12 iunie. TIFF-ul de anul asta nu e de ratat pentru ca au fost pregatite si cateva momente speciale, in plus fata de ce se intampla de obicei.

Asa ca, pe langa sectiunile traditionale ale festivalului: Competitie, Supernova, Shadows/Umbre, Fara Limita, Ce se Intampla Documentarule?, 3x3, Focus, HBO sau Ziua Maghiara care vor fi prezente si in acest an, vom avea parte si de o serie de sectiuni speciale ca: Wasted Youth. Sectiunea Wasted Youth va fi alcatuita din filme care realizeaza portrete ale vietii de adolescent, de cele mai multe ori irosita sau afectata de constrangeri sociale. In cadrul Wasted Youth vom putea vedea filmul soc al sectiunii Panorama de la Festivalul de la Berlin: Gandu - povestea unui tanar ale carui frustrari si probleme il determina sa caute refugiu intr-o lume dominata de rap, droguri si pornografie.

Mai avem si sectiunea Back to TIFF care reuneste cele mai recente productii ale regizorilor premiati in editiile precedente ale festivalului, unde vom putea vedea comedia Cousinhood, a treia productie a regizorului spaniol Daniel Sanchez Arevalo, sau Albastru inchis aproape negru si Grasii, prezente in competitiile precedente TIFF si recompensate cu Premiul Publicului.

Anul acesta vom avea si Zilele Filmului Romanesc foarte pline din punct de vedere al productiilor autohtone, iar sectiunea EducaTIFF lansata in 2009 continua, organizatorii respectandu-si astfel obiectivul de a apropia de cinema tanara generatie.Cu ce film va debuta TIFF 2011? Daca anul trecut festivalul a fost deschis de comedia Soul Kitchen, anul acesta organizatorii au ales tot o comedie pentru start: Potiche. Scris si regizat de Francois Ozon filmul este o adaptare a celebrei piese cu acelasi nume si a avut premiera mondiala in competitia Festivalul de la Venetia 2010 si reprezinta o satira sociala cat se poate de actuala in conditiile de criza economica avandu-i in distributie pe: Catherine Deneuve, Gerard Depardieu si Fabrice Luchini. Dar acesta nu este singurul film senzatie de la TIFF pentru ca mai avem o gramada. Cateva dintre ele sunt: In a Better World (Oscar si Glob de aur), Beyond, Rabbit Hole (cu Nicole Kidman), La vida de los peces, Poetry, Balada triste de trompeta sau Gianni e le donne.Tot la TIFF 2011 vom avea parte si de inca 2 evenimente de neratat: Workshop sustinut de Thomas Mai, unul dintre cei mai apreciati experti la ora actuala din domeniul distributiei de film si marketing. Profesionistii industriei de film dar si cei care activeaza in domenii precum Marketing, Relatii Publice sau Vanzari, sau cei interesati de modul in care se poate promova rapid si eficient un produs, au acum sansa sa aprofundeze secretele platformelor de socializare online. Timp de 7 ore, participantii la workshop vor putea sa descopere si sa inteleaga modul prin care social media poate functiona pentru obtinerea de finantari pentru o productie de film cat si pentru distributia si vanzarea filmelor.

Al doiliea eveniment va fi decernarea Premiului pentru intreaga cariera care ii va fi acordat lui Michael York, unul dintre actorii anglo-saxoni emblematici pentru ultima jumatate de veac.

york mai
Sursa foto: tiff.ro

Festivalul de Film International Transilvania continua in 2011 colaborarea cu portalul Mubi (www.mubi.com) si Festival Scope (www.festivalscope.com) unde vom putea vedea online filmele prezente la TIFF.

Suprize si noutati sunt multe, asa ca mai multe detalii puteti afla de pe site-ul oficial al festivalului: www.tiff.ro.1 comentariu

Ce ne asteapta la TIFF 2011 la Cluj Napoca
Jonathan
#1 -

Cazare gratuita la TIFF 2011 Cluj-Napoca
Persoanele interesate de TIFF pot castiga cazare gratuita in weekend-ul de inceput al festivalului, detalii la http://www.cazareclujieftina.ro/evenimente-cluj/Cazare-gratuita-la-TIFF-2011-Cluj-Napoca/91

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje