Basme romanesti in 3D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O echipa de creativi din lumea filmelor s-a strans si a dat startul unui proiect care isi propune sa transforme 16 basme romanesti in 3D, animatii de scurt metraj inspirate din povesti nemuritoare din folclor. In spatele proiectului sta Razvan Rosca care a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu in 2005 la Festivalul de Film de la Berlin. El se va ocupa de adaptarea povestilor la animatie 3D, dar si de scenariu si de decupaj.

Primul basm care urmeaza sa fie supus transformarii este "Capra cu trei iezi" cu data de lansare anuntata pentru 15 octombrie. Pentru a demonstra ca echipa e pusa pe treaba, pe blogul si pe contul de Facebook a "Basme 3D" au aparut deja primele poze cu imagini din procesul creatiei:Trei iezi, cucuieti, usa mamei descuieti ca mama v-aduce voua...povesti in 3D. Si ca sa ne facem o impesie mai clara despre viitorul proiect, avem si niste clipuri din bucataria animatorilor:

 
 

Dupa prima poveste adusa in 3D si intinerita vizual, mai stau la rand multe alte basme pe care speram sa le vedem, rand pe rand, realizate. Dintre basmele selectate, amintim si noi Povestea Porcului, Neghinita, Fat-Frumos, Harap Alb, Punguta cu doi bani si multe, multe altele. Cele 16 basme adaptate urmeaza sa apara pe DVD, dar si pe iPhone si iPad ca povesti interactive.

Noi aplaudam proiectul Basme 3D si asteptam cu nerabdare primul film. Pana atunci, puteti sa urmariti evolutia proiectelor pe blog si pe Facebook, asta pana cand e gata site-ul.

Nu-i simpatic tare proiectul Basme 3D?


5 comentarii vrei sa comentezi?

Basme romanesti in 3D
originalv
#1 -

doresc sa o vad si pe asta

Este laudabila initiativa ... desi nu sunt primii care incerca ceva de genul
http://www.gandul.info/magazin/tiganul-cum-a-reusit-o-animatie-3d-facuta-in-moldova-sa-atraga-atentia-gigantului-disney-8311759

Basme romanesti in 3D
malibu
#2 -

Comentariu nou

ar fi destul de interesant:)

Basme romanesti in 3D
Irina
#3 -

@originalv
Stim, am scris si noi despre proiectul din Moldova: aici. Dar Basme 3D e totusi diferit. Oricum, ambele proiecte suna bine. :-)
Basme romanesti in 3D
Andrei
#4 -

basme 3d

Super ideea de a ecraniza basmele romanesti, abia astept sa apara.

cred ca e o premiera pentru Romania pentru ca am cautat in toate magazinele de specialitate desene animate romanesti 3D dar cica nu exista. Si cu totii stim ce povesti frumoase avem.

din imagini vad ca se respecta traditionalul ceea ce e magic, stie cineva ce studio de animatii realizeaza filmele ?

Basme romanesti in 3D
Silviu
#5 -

De unu singur....

Creez animatie 3D si muzica pentru propriami animatie de unu singur,dar nimeni nu baga de seama,probabil ca dupa ce ma vor descoperii altii,atunci deabea si romanii se vor trezi sa ma bage in seama....atit de rau i-mi pare ca m-am nascut in Romania.....OAMENII FAC LOCUL,NU LOCUL FACE OAMENII...

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje