8 cineaști europeni au fost selectați pentru cea de-a treia ediție a rezidenței PUSTNIK

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

8 tineri regizori și scenariști europeni au fost selectați pentru a lua parte la cea de-a treia ediție PUSTNIK – European Screenwriters Residency, care a avut loc între 02 și 10 septembrie, la Portul Cultural Cetate.

Port_Cultural_Cetate_-_Pustnik_2016__1_.jpg

Rezidenții celei de-a treia ediții PUSTNIK sunt Octav Chelaru (România), Deben Van Dam (Belgia), Szántó Fanni (Ungaria), Caroline Ingvarsson (Suedia), Iris Pakulla-Manso (Franța), Simona Sava (România), Ioana Țurcan (România) și Luca Zuberbühler (Elveția). Pe timpul rezidenței ei se vor întâlni cu producători din țările lor de rezidență, printre care Julie Billy – Haut et Court (Franța), Dora Nedeczky – Moviebar Productions (Ungaria), Giacun Caduff – Caduff Entertainment (Elveția), Jurgen Willocx – Early Birds (Belgia) și Oana Giurgiu - Libra Film (România).

Residents_of_Pustnik_2016.jpg

Programul mai cuprinde un masterclass ținut de Laurence Coriat, scenaristă britanică, de origine franceză, nominalizată pentru premiul BAFTA și Sundance NHK Award. Laurence a semnat scenariul pentru cinci din lungmetrajele regizorului britanic Michael Winterbottom (laureat al Berlinale, Festivalul de Film de la Veneția, Cannes ș.a.).

Selecția rezidenților a fost realizată de Andreea Borțun (scenarist și regizor, România), Bryn Chainey (scenarist și regizor, Marea Britanie/Australia), co-fondatori ai programului PUSTNIK și Lavinia Cioacă (critic de film, România).

„Anul acesta am primit peste 55 de aplicații provenind din 26 de țări europene. Procesul de selecție a venit la pachet cu o foarte mare responsabilitate, multe dintre aplicații fiind extrem de interesante, variind de la filme arthouse la genuri comerciale. PUSTNIK încearcă să creeze un echilibru între cele două lumi care definesc astăzi industria cinematografică. Totodată, încercăm să aducem an de an în cadrul rezidenței creatori care sunt dedicați meseriei lor și care și-ar dori să fie parte din comunitatea pe care încercăm să o construim. Ethosul PUSTNIK vorbește despre generozitate, dedicare și dragostea pentru cinema ". (Andreea Borțun, curator și co-fondator PUSTNIK)

Port_Cultural_Cetate_-_Pustnik_2016__2_.jpg

Cu scopul de a promova produsele cinematografice românești în rândul persoanelor din mediul rural (comuna Cetate și satele din împrejurimi), PUSTNIK include o serie de proiecții de filme consacrate din zona cinemaului comercial și de artă din România (Despre oameni și melci, Toată lumea din familia noastră, Cea mai fericită fată din lume, A fost sau n-a fost?, Tatăl fantomă), dar și proiecții cu scurtmetrajele realizate de rezidenții PUSTNIK. 

Mai multe informațiiNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje