5 motive pentru care merita sa vezi filmul Saving Mr. Banks

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmele care ne-au marcat de-a lungul vietii ascund, de cele mai multe ori, povesti tulburatoare.

Nu totul tine doar de modul in care a fost tinuta camera si indicatiile regizorului, ci de pasiunea pe care au pus-o oamenii din echipa care au realizat filmul.

O astfel de poveste o puteti afla din filmul Saving Mr. Banks pe care l-am vazut si am fost impresionati, lucru pe care vi l-am povestit si in cronica Saving Mr. Banks - filmul la care toata sala a fost in lacrimi.

Totodata, ca sa va convingem ca merita v-am facut o lista cu 10 fun facts despre filmul Saving Mr. Banks si acum incercam sa va convingem de ce merita sa il vedeti.
 

1. Mary Poppins a fost facut in urma unei promisiuni. Walt Disney le-a promis fiicelor ca va ecraniza cartea si desi i-a luat 20 de ani s-a tinut de promisiune. Intr-o lume in care cuvintele sunt spuse usor, merita sa ne reamintim ce inseamna de fapt sa faci o promisiune si sa o duci la indeplinire.

Sursa foto: Tom Hanks in rolul lui Walt Disney                                       Sursa foto

2. Saving Mr. Banks nu va arata doar ce a fost in spatele scenei, ci e o poveste de sine statatoare, cu personaje reale care traiesc emotii autentice si puternice. Astfel ca o poveste care sa ne duca departe de problemele noastre, sau sa ne ofere o alta perspectiva asupra lor, este oricand binevenita.

3. Saving Mr. Banks merita vazut si prin prisma faptului ca are in distributie actori de exceptie. Intrepreteaza roluri Colin Farrell, Ruth Wilson (pe care o stiti din Anna Karenina sau The Lone Ranger - citeste cronica aici), Rachel Griffiths, Paul Giamatti sau castigatoarea a mai multe premii Emmy - Kathy Baker.

Sursa foto

4. Daca Mary Poppins s-a nascut din imaginatia scriitoarei australiene P.L. Travers, ideea de a face Saving Mr. Banks i-a venit producatorului Ian Collie care a vazut un documentarul "The Shadow of Mary Poppins", in 2002. Astfel ca filmul o sa va arate o poveste care imbina elemente biografice cu fictiunea.

Sursa foto: P.L. Travers                                                                                  Sursa foto                                                                

5. Si nu in ultimul rand, sa vedeti si voi cum lucrurile urate pot fi transformate in lucruri frumoase. Cum asa? Pentru ca P.L. Travers a fost de acord, dupa mult timp, sa ii acorde drepturile lui Walt Disney sa faca filmul pentru ca a realizat ca el o sa fie cel care o sa dea o tusa luminoasa temerilor ei.

Sursa foto, sursa thumb
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje