5 filme pentru LGBT Pride Month

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

 LGBT Pride month e pe sfarsite si propunem sa se termine cu scantei- o selectie de 5 filme care au starnit controverse si au nascut fantezii pentru aceia mai promiscui dintre noi.

“You’ve seen all kinds of movies, but you ain’t seen anything like The Rocky horror picture show”. Cei mai “dulci travestiti” danseaza si canta in jurul unei Susan Sarandon tinerica si c-o expresie de caprioara speriata. Imaginile sunt exagerate si  impodobite cu niste efecte speciale care fac din The Rocky horror picture show un elogiu minunat adus filmelor categorie B, iar buzele sangerii ale lui Magenta alungand minorii din fata ecranului ii asigura locul in top.

“Part of every woman... is a sinner. Part of every man... is a woman”. Todo sobre mi madre e aici ca e foarte fresh. Penelope e tanara, naturala, nemachiata, Almodovar e sincer, poate la cel mai inalt nivel al sau si povestea e la fel-viscerala, pamanteana, fara inflorituri. Are un magnetism subtil, atragator, ca un soptit apasat langa ureche cuiva caruia i-ai spus ceva nepotrivit, dar bine.

“I’m not even a father to my own son now” Gael Garcia Bernal arata mai bine in fusta decat in pantaloni, oficial. De data asta Almodovar arunca si cu niste sclipici pe ici pe colo, un pic de teatru si decoruri excesive, dar poate ca asta e cel mai bun mod in care sa vorbesti despre abuz sexual si catolicism, in La mala education.

Daca ar fi sa facem un top in top, Hedwig and the angry inch ar castiga prin costume, chiar si numai prin peruci, dar atentia nu trebuie distrasa de la esenta: “This summer get HEDwig”.

Pana la urma Hedwig and the Angry Inch ne invita la iubire libera, contopiri aleatorii, tipi, tipe, nu conteaza. Isi propune sa ne arate imaginea de ansamblu, ca facem parte dintr-un gangbang cosmic si trebuie sa fim in armonie cu el.


Boys don’t cry cu siguranta nu e la fel de indraznet cu vestimentatia ca restul filmelor din lista, desi Hilary Swank cu o palarie de cowboy e o miscare cumva indrazneata.
Boys don’t cry e o drama fara rusine, atac la sentiment peste atac la sentiment, intr-un cadru numai bun pentru asa ceva- orasel mic plin de intoleranta. Nu e suficient pentru saraca Teena ca trece
printr-o criza de identitate, mai e si batuta si violata in grup de unii care traiesc cu impresia ca sunt atat de buni incat o sa-i scoata ideile neregulamentare din cap.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje