5 filme despre proteste

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ieri a avut loc cel mai mare protest din Romania ultimilor 25 de ani, ceea ce ne imbarbateaza si motiveaza sa iesim in continuare pana cand cererile noastre vor fi ascultate.

In acest spirit, am ales 5 filme care sintetizeaza foarte bine senzatia acestor zile:

Bucuresti, unde esti? (r: Vlad Petri)

Documentarul lui Vlad Petri urmareste primele proteste importante de dupa 89, facand o analiza a strazii, pornind de la povestile oamenilor si a viziunilor acestora. Filmat in decursul unui an, filmul reuseste sa fie o reprezentare a societatii romanesti.

Unde-esti-Bucuresti-004.jpg

Something in the Air (r: Olivier Assayas)

Demonstratiile din mai 1968 care au avut loc in Franta sunt contextul filmului lui Olivier Assayas. Un tanar student este prins in valtoarea revoltelor populare si este prins intre solidaritatea cu prietenii sai si aspiratiile sale artistice. Tinerii cauta moduri pentru a continua aceasta revolutie, care parea sa fie doar inceputul.

apres_mai.jpg

I am Cuba (r: Mihail Kalatozov)

I am Cuba prezinta 4 povesti despre suferintele poporului cubanez, care a ajuns intr-un final sa se revolte. Acesta este totodata o adevarata lectie de cinema, cu filmari spectaculoase si cadre minutios construite.

tuqu7llbldpxupux.jpg

Salvador (r: Oliver Stone)

Un fotojurnalist american este prins in conflictele politice violente care au avut loc in El Salvador. Acesta incearca sa se alieze atat cu luptatorii de gherila, care vor ca fotografiile sa ajunga in presa ”de afara”, cat si cu militari de extrema dreapta. Lucrurile se vor complica in scurt timp.

image-w1280.jpg

Zabriskie Point (r: Michelangelo Antonioni)

Al doilea dintr-o serie de trei filme regizate de Antonioni in limba engleza, Zabriskie Point prezinta miscarea de contracultura din America anilor '60 si a capatat rapid statutul de film-cult. Formatii precum Pink Floyd, Grateful Dead sau Rolling Stones apar pe coloana sonora.

Zabriskie-Point-4.jpg
2 comentarii

5 filme despre proteste
billclinton
#1 -

Mira33
In the movie Pride, Mark Ashton, a gay activist, fnf describes how the police stopped harassing the LBGTQ community during the London miners' strike in 1984–1985 because they were concentrating on the striking miners. He made the decision to organize a fundraising in his neighborhood during the LGBT Pride Parade in London.
5 filme despre proteste
patriciabrown
#2 -

Comentariu nou
"Something in the Air" delves into the aftermath of the May 1968 events and the impact they had on the lives and ideologies of the characters. It portrays the subway surfers online idealism, political awakening, and artistic exploration that defined the period. The film reflects on the desire for change and the struggle to reconcile personal ambitions with the collective aspirations of a generation marked by social and political unrest.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje