5 filme despre politica pe care trebuie sa le vedeti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu alegerile batand la usa (mergeti la vot duminica, da?), ne-am gandit sa trecem in revista cateva filme care ne arata dedesubturile politicii. Si desi scenariile multora dintre ele vi s-ar putea parea fanteziste sau exagerate, ne e teama ca lucrurile sunt si mai dubioase in realitate.

Iata asadar, 5 filme despre politica de vazut in saptamana premergatoare alegerilor si care sa ne tina de urat pana la urmatorul sezon din House of Cards.

giphy.gif

Il Divo

Daca v-au placut La Grande Bellezza si noul serial The Young Pope, trebuie neaparat sa vedeti Il Divo, unul dintre primele filme ale lui Paolo Sorrentino. Povestea politicianului Giulio Andreotti, prim ministru al Italiei de 7 ori si banuit de a avea legaturi stranse cu Mafia, este spusa printr-un monolog interior si montat in stilul caracteristic lui Sorrentino. Un film care te impresioneaza la tot pasul, atat prin realizare, cat si prin interpretarea lui Toni Servillo.

toni-servillo-andreotti-IL-DIVO.jpg

Wag the Dog

Un asa-numit ”doctor in imagine”, interpretat de Robert De Niro angajeaza un producator de la Hollywood pentru a fabrica un razboi fals in Albania care sa abata opinia publica de la scandalul sexual in care este implicat presedintele SUA. Am putea zice ca filmul a fost bazat pe fapte reale, dar de fapt, acesta a avut premiera cu o luna inainte de izbucnirea scandalului in care au fost implicati Bill Clinton si Monica Lewinski.

Wag-the-Dog.jpg

Dr. Strangelove

Personajele lui Stanley Kubrick din Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb nu mai par astazi atat de exotice, desi multe dintre ele sunt in pragul nebuniei. Un general dus cu pluta ale fortelor aeriene americane ordona un atac nuclear asupra Rusiei, in timp ce o intreaga echipa, in frunte cu presedintele SUA incearca sa impedice o catastrofa nucleara.

379933331633.png

Frost/Nixon

Atat un film despre mandatul presedintelui Nixon, cat si despre puterea jurnalismului, Frost/Nixon spune povestea jurnalistului britanic David Frost, care a reusit sa il intervieveze pe Richard Nixon la 2 ani dupa ce acesta a fost format sa demisioneze, in urma scandalului ”Watergate”. In urma acestei serii de interviuri, care a devenit un real succes, Nixon s-a cufundat si mai tare in controverse

8b2a750313820d17b2dcfe55fd81615e.jpg

Kapitalism - Reteta noastra secreta

Incheiem aceasta lista cu un documentar romanesc realizat de Alexandru Solomon, care surprinde cum la 20 de ani dupa caderea comunismului, fosti membri de partid au devenit mari magnati si politicieni. Sunt intervievati unii dintre cei mai controversati oameni de afaceri din tara, precum Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu sau George Copos. Un film pe care trebuie sa-l vedeti.

kapitalism21.jpgNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje