5 festivaluri de film care au loc la inceputul lui octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand vine vorba de festivaluri de film, octombrie pare sa fie luna cea mai aglomerata. Nu mai putin de 5 festivaluri importante (2 din Bucuresti, si cate unul din Sibiu, Brasov si Timisoara) au loc in prima parte a lunii, ceea ce ne face foarte dificila alegerea.

Iar oferta este cel putin generoasa: filme premiate la Cannes, filme de animatie, scurtmetraje, documentare sau filme horror & fantasy: 

giphy.gif

Timishort

Cand: 6-9 octombrie
Ce: Festival de film de scurtmetraj la Timisoara, editia a 8-a.

Highlights: Dupa cum ii spune si numele, scurtmetrajele sunt in centrul atentiei. Exista o competitie internationala, una nationala si alta dedicata filmelor experimentale. Pe langa acestea, o selectie de filme scurte de la prestigioase scoli de film si filme pentru copii.

afis-Timishort-2016_web.jpg

Anim’est

Cand: 7-16 octombrie
Ce: A 11-a editie a singurului festival autohton dedicat exclusiv filmului de animatie.

Highlights: Pe langa cele mai premiate animatii din ultima vreme, workshop-uri si prezentari sustinute de oameni tari din industrie, instalatii si concerte. Editia de anul asta este dedicata pisicilor, asa ca asteptati la un program consistent de scurtmetraje cu feline. Filmul de deschidere este La Tortue Rouge / Testoasa Rosie, lungmetrajul de debut al regizorului Michael Dudok de Wit, care are in palmares premiile Oscar si BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie.

14316981_10153866481590777_9162074819244515199_n.jpg

Dracula Film Festival

Cand: 12-16 octombrie
Ce: Festival de filme horror & fantasy, care are loc de 4 ani la Brasov.

Highlights: O competie de lungmetraj si doua de scurtmetraj (international si romanesc), premiere in afara competitiei si tot felul de surprize. In premiera: Dracula Digital, o competitie dedicata tinerilor intre 16 si 29 de ani pasionati de film si fotografie, cei 5 finalisti fiind invitati la Dracula Film Festival pentru a realiza cate un film horror, SF, thriller sau fantastic, ajutati de niste specialisti.

dracula.jpg

Les Films de Cannes a Bucarest

Cand: 14-23 octombrie
Ce: Cele mai asteptate filme de la ultima editie a Festivalului de Film de la Cannes, pe care le veti vedea in premiera nationala.

Highlights: Pana acum nu a fost anuntat programul complet (moment in care va trebui sa va grabiti, pentru a prinde bilete), dar ce stim este ca vom putea vedea I, Daniel Blake, castigatorul premiului Palme d'Or de anul asta. E cazul sa ne asteptam la invitati de marca, la masterclass-uri si proiectii speciale. In plus, agentii lui Pierce Brosnan si Jude Law se afla printre invitatii conferintei Managing Talents.

Capture.JPG

Astra Film Festival

Cand: 17-23 octombrie
Ce: Cel mai vechi si important festival de film documentar de la noi (are loc de 16 ani), la Sibiu.

Highlights: O selectie dintre cele mai bune documentare noi, internationale, din Europa de Est si romanesti, care trateaza cateva dintre chestiunile ”fierbinti” ale momentului si sunt impartite in 5 sectiuni tematice: Self-Family-Society, Doc-vlog, Circumscribed Spaces, Stories from Urbania şi OutstanDox. In plus, un program special este dedicat operelor recente ale unor maestri ai documentarului, precum Patricio Guzman, Gianfranco Rosi, Werner Herzog si Thom Andersen.

afis_aff_2016.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje