Citizenfour si alte 5 documentare de actualitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Deschiderea actiunii Open Documentary Session 6 va avea loc la Timisoara joi, 26 mai, de la ora 19, la Ambasada (str. Anton Seiller, nr.6) cu proiectia filmului Citizenfour, premiat cu Oscar in 2015.

Regizoarea Laura Poitras, impreuna cu doi reporteri si un cameraman au avut mai multe intalniri cu Edward Snowden, un fost analist al Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA), care a publicat zeci de mii de documente secrete si care se ascundea intr-o camera de hotel din Hong Kong.

Pentru divulgarea informatiilor despre practicile neortodoxe de supraveghere practicate de agentiile de securitate din SUA, acesta duce in prezent o viata de fugar riscand zeci de ani de inchisoare. Pornind de la Citizenfour, am mai ales 5 documentare pe teme extrem de actuale, care trebuie neaparat vazute.

tumblr_ntnegekXpC1rmjly4o1_1280.jpg

Inside Job

Aparut la scurta vreme dupa ce faimoasa criza financiara din 2008 explodase, documentarul narat de Matt Damon te ia de mana si iti explica detaliat manevrele celor mai mari banci din lume si a bosilor de pe Wall Street care au adus la marele crash imobiliar, fara a fi si condamnati pentru asta.

Reteaua

Timp de 5 ani, peste 400 de romani care locuiesc in Europa de Vest, rudele lor sau simpli turisti au cumparat si au adus in Romania citostaticele necesare bolnavilor de cancer, pe care statul roman ar fi trebuit sa le ofere in mod compensat. Documentarul lui Claudiu Mitcu porneste de la o investigatie facuta de Vlad Mixich si vorbeste cu oamenii-cheie ale acestei ”retele”.

Look of Silence

1.jpg

Dupa The Act of Killing, regizorul Joshua Oppenheimer revine cu povestile de o cruzime de necrezut care se intampla si in ziua de azi in Indonezia, punand fata in fata victimele si agresorii.

Ukraine is not a brothel

Documentarista Kitty Green le-a urmarit timp de un an pe cele 4 activiste din FEMEN, o organizatie feminista din Ucraina cunoscuta pentru protestele sale topless. Titlul vine de la un slogan pe care acestea si le-au scris pe corp pentru a atrage atentia asupra faptului ca Ucraina este privita ca fiind un focar al turismului sexual.

Documentarele Vice

Vice are o serie foarte lunga de documentare pe subiecte atat de variate si tratate atat de misto, incat n-am putut sa alegem unul singur. Nu ratati reportajele lor deguerrila facute in zone de conflict sau in tari gen Coreea de Nord.

maxresdefault.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje