15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Seinfeld a ramas in memoria colectiva ca cel mai bun sitcom al anilor '90. Noi suntem si acum mari fani si mai vizionam cate-un episod ori de cate ori vrem sa ne gandim la altceva decat la problemele zilnice.

Let's face it, Seinfeld era amuzant fara sa aiba vreun subiect anume. Se tot laudau ei ca reusesc sa scoata ceva bun dintr-un show "despre nimic" si... sa fim seriosi, putem sa-i contrazicem? :)

Ne-a trecut prin minte ca sunt totusi cateva lucruri interesante care nu prea se cunosc despre acest serial. Nu-i nimic, va spunem noi 15, poate asa reusim sa va deschidem apetitul si sa-l urmariti din nou... asa ceva chiar nu se mai fabrica in zilele noastre, nici macar in America, unde zice-se ca totul e posibil.

15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld 15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld

1. Seinfeld incepe, trece prin mai bine de 8 ani de filmari si se termina cam la fel. Prima conversatie din primul episod, dintre George si Jerry, este despre un buton. In ultimul episod, cand stau in inchisoare, ultimul dialog al serialului este despre acelasi buton.

2. In apartamentul lui Jerry din serial, acesta are pe un perete un tablou care infatiseaza un Porsche 911 de culoare neagra. Jerry Seinfeld este si in viata reala un impatimit al masinilor Porsche.

3. Jerry Seinfeld a refuzat oferta NBC de a face un al zecelea sezon al serialului, cu toate ca televiziunea i-a promis ca-l imbogateste cu 110 milioane de dolari.

4. Putini stiu insa motivul pentru care Jerry Seinfeld a decis ca 9 sezoane sunt suficiente: a fost inspirat de trupa The Beatles, care s-a despartit dupa 9 ani de activitate.

5. Seinfeld este unul dintre primele sitcomuri care are mare succes in ciuda scenelor filmate afara - care, fie vorba-ntre noi, nu sunt putine si nici scurte.

6. Personajul lui George Constanza este bazat pe unul dintre prietenii din viata reala ai lui Jerry Seinfeld, Mike Constanza. Acesta l-a dat insa in judecata pentru defaimare si calomnie din cauza ca i-a fost folosit numele. Spera sa obtina peste 100 de milioane de dolari in urma procesului. Din fericire insa pentru noi toti, cazul a fost respins in instanta.

15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld 15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld
(dreapta - Jerry Seinfeld in prezent)

7. De-a lungul serialului, Kramer nu spune aproape niciodata 'Yes'. Singurele sale incuviintari sunt variatii: 'Yup', 'Yeah', 'Giddyup' si asa mai departe. In 8 ani, exista doar doua episoade in care Kramer raspunde afirmativ cu 'Yes': The Puffy Shirt si The English Patient.

8. Renumitul regizor Steven Spielberg a spus candva ca, in timpul filmarilor pentru Schindler's List, a ajuns intr-o stare atat de avansata de depresie incat a fost nevoit sa se uite la episoade de Seinfeld pentru a se mentine pe linia de plutire din punct de vedere psihic.

9. Inainte de difuzarea primului episod din serial, Jerry Seinfeld l-a intrebat pe bunul sau prieten, Jason Alexander, ce crede despre sansele de reusita ale sitcomului. Acesta a spus ca show-ul tv nu are nicio sansa, pentru ca publicul care s-ar uita la asa ceva este format din el insusi, iar el nici macar nu se uita la televizor.

10. De-a lungul serialului, s-au incetatenit in limba engleza mai multe expresii: 'Yada yada yada', 'No soup for you' si 'Not that there's anything wrong with that'. Tot datorita sitcomului, in slang-ul american circula acum cuvinte precum 'festivus', 'spongeworthy' sau 're-gifter'. De fapt, intregul lexicon construit in Seinfeld este un subiect abordat de Jerry Seinfeld in cartea sa, Seinlanguage.

11. Dintre cele patru personaje principale, Kramer este singurul care nu are niciodata un monolog interior. E singurul personaj ale carui ganduri nu sunt niciodata dezvaluite.

12. Seinfeld este unul dintre cele trei seriale americane care au inregistrat maxima audienta cu episoadele din finalul tuturor sezoanelor, clasandu-se pe locul intai in topul rating-urilor. Pentru ca stim ca sunteti curiosi, celelalte doua show-uri tv sunt I love Lucy si The Andy Griffith Show.

13. Julia Louis-Dreyfus, actrita care o interpreteaza pe Elaine, nici macar nu a stiut ca serialul are un episod-pilot pana cand acesta nu a aparut pe un DVD din boxset-ul din 2004. Evident, nu a stiut pentru ca nici nu aparea in el.

15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld 15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld

14. Personajul lui Kramer a devenit atat de popular, incat aplauzele de la intrarile sale in decor au devenit prea lungi... sau cel putin asa se plangeau restul actorilor. Regizorii au cerut in mod specific publicului prezent la filmari sa nu mai aplaude atat de mult cand Kramer apare in peisaj.

15. In timpul difuzarii finalului serialului, MTV a rulat numai desene animate special facute sa incapa in limita timpului reclamelor din timpul Seinfeld, pentru ca publicul sa poata urmari ambele canale fara teama ca ar putea pierde ceva - un gest frumos din partea concurentei.

Mai multe despre Seinfeld puteti citi pe Wikipedia sau IMDb.

(sursa foto: 1, 2, 3, 4)
2 comentarii

15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld
Antoan
#1 -

Parca George era inspirat de unul din producatori

Personajul George Costanza a fost facut dupa personalitatea unuia din producatori. Poate numele a fost inspirat de un prieten a lui Seinfeld

15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre serialul Seinfeld
Nick
#2 -

apropos de butoane

la No 1...este vorba despre nature nu buton....asta ca sa nu romglezim articolul

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje