15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca pana acum v-am recomandat filme frantuzesti si europene, pentru astazi ne-am gandit la o lista de 15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut si pe care vi le recomandam si voua, mai ales daca sunteti interesati de perioada celui de-al doilea razboi mondial.

Voua ce alte filme cu evrei si nazisti v-au mai placut?

Mai jos gasiti o lista de 15 filme din perioada celui de-al doilea razboi mondial, cu evrei si nazisti care noua ne-au placut:

The boy in the striped pyjamas

Plasat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, filmul spune povestea lui Bruno, un baietel de opt ani al unui comandant de lagar de concentrare, a carui prietenie cu un baietel evreu din lagarul de concentrare are consecinte neasteptate.


Schindler's list

Film care a luat 7 Oscaruri despre Schindler, proprietarul unei fabrici din Polonia din timpul celui de-al doilea razboi mondial, la care lucrau multi evrei pe care incearca sa ii salveze de nazisti.


La Vita e Bella

Stim ca am mai recomandat acest film, dar nu avea cum sa lipseasca din lista filmelor de acest gen. Povestea unui evreu cu o viata romantica care trebuie sa infrunte realitatile celui de-al doilea razboi mondial.


Au nom de tous les miens

Poveste bazata pe intamplari reale, a unui polonez pe nume Martin Grey si cum acesta a supravietuit Holocaustului.


Judgement at Nuremberg

In 1948, curtea Americana din Germania judeca patru judecatori nazisti pentru cirme de razboi; o poveste extraordianr de emotionala.


The Pianist

Un muzician evreu-polonez se lupta sa supravietuieasca distrugerii getoului din Varsovia din timpu celui de-al Doilea Razboi Mondial.


Valkyrie

Poveste bazata pe fapte reale din timpul celui de-al doilea razboi mondial despre o incercare de asasinare a lui Hitler


Der Untergang

Traudl Junge, ultimul secretar al lui Adolf Hitler, povesteste ultimele zile ale dictatorului nazist pe care acesta si le petrece in buncarul sau din Berlin la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.


Hitler: The Rise of Evil

Un film impresionant despre ascensiunea lui Hitler, omul care a dus la declansarea celui de-al doilea razboi mondial. O poveste despre cursul vietii unui om care a schimbat lumea.


The Reader

Germania de dupa Al Doilea Razboi Mondial: aproape dupa o decada de cand aventura sa cu o femeie mai in varsta a luat sfarsit, studentul la drept Michael Berg se reintalneste cu fosta iubita care este implicata intr-un proces acuzata de crime de razboi.


Amen.

Pelicula povesteste istoria tragica si reala a unui ofiter SS protestant, Kurt Gerstein, ale carui semnale de alarma catre Biserica si Vatican in legatura cu lagarele de exterminare naziste raman fara efect.


Inglourious Bastrads

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o Franta ocupata de nazisti, un grup de soldati evrei americani, cunoscuti sub numele de "The Basterds", este ales special pentru a raspandi frica printre soldatii germani omorand in cel mai brutal mod si scalpand nazisti.


Train de vie

In 1941 locuitorii unui mic sat de evrei din centrul Europei isi insceneaza o deportare pentru a se ascunde de nazisti.


Defiance

Povestea unor frati evrei din Europa de Est de pe vremea nazistilor care evadeaza in Belarus unde se alatura rezistentei sovietice pentru a face un sat de protectie pentru ei si inca o mie de combatanti.


Sophie's Choice

Sophie a supravietuit lagarelor de concentrare naziste si acum traieste cu Nathan, un american obsedat de Holocaust. Impreuna il cunosc pe Stingo, naratorul filmului.
8 comentarii vrei sa comentezi?

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
Boscodeala
#1 -

Comentariu nou

The Great Dictator

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
dragosh_r0ck
#2 -

unul foarte foarte tare
15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
Flavia
#3 -

Comentariu nou

The Diary of Anne Frank (1959) este un film care merita vazut:)

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
tereza
#4 -

Comentariu nou

personal am vizionat: Lista lui Shindler, Pianistul, Baiatul cu pijamaua in dungi, La vita e bella si Tren de vie.insa cel mai mult mia placut cel din urma( tren de vie). ideea este absolut originala!!ca sa nu mai vorbim de faptul ca regizorul Radu Mihaileanu e de origine romana!!

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
Lorelei
#5 -

alt film bun

Black Book.

http://filme.metropotam.ro/lista-filme/Lista-Neagra-Zwartboek-Halina-Reijn-mov2420772042/

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
ALN
#6 -

Altă recomandare

Sophie Scholl - Die Letzten Tage

http://www.imdb.com/title/tt0426578/?ref_=sr_1

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
madalin
#7 -

Lore 2013

Lore 2013

15 filme cu evrei si nazisti care ne-au placut
cristina
#8 -

Comentariu nou

MERITA VAZUT FOARTE FOARTE BUN FILMUL SI IMPRESIONANT
DIN CENUSA.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje