122 de ani de Charlie Chaplin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"I think life is a very wonderful thing, and must be lived under all circumstances, even in misery. I think I would prefer life. Prefer the experience, for nothing else but the experience." - Charlie Chaplin (sursa)

Charles Spencer Chaplin
se nastea in urma cu exact 122 de ani la Londra si a fost cea mai importanta personalitate in industria cinematografica in perioada filmului mut. Inca de ieri, Google foloseste un logo care ii este dedicat, iar noi ne-am propus sa ne aducem aminte de cel mai haios Vagabond al tuturor timpurilor.

Filmul Making a Living a marcat debutul in cinematografie al lui Charlie Chaplin si i-a adus faima inca dinainte de Primul Razboi Mondial.

Al doilea sau film, scurtmetrajul Kid Auto Races at Venice, l-a adus pe marile ecrane pe Charlot, vagabondul ce urma sa faca istorie si sa ramana una din cele mai memorabile personaje din istoria cinematografiei. Marea parte a filmografiei sale este alcatuita din scurtmetraje, insa perioada filmului mut este marcata de existenta exclusiva a productiilor de maxim 15 minute.Au urmat The Kid (1921), The Gold Rush (1925), City Lights (1931), Modern Times (1936), controversatul The Great Dictator (1940), frumosul Monsieur Verdoux (1947), emotionantul Limelight (1952). Chaplin a scris si produs majoritatea filmelor sale. In anul 1999, Institutul American de Film l-a clasat pe Chaplin in top 10 cele mai mari legende de pe marele ecran din toate timpurile.

A castigat doua Oscaruri onorifice, in 1929 si 1973, si Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora cu Limelight, film ce a fost lansat la 20 de ani de la turnare. In 1975, Regina Marii Britanii l-a ridicat la rangul de Sir.Cu ocazia zilei de 16 aprilie, la implinirea a 122 de ani de la nasterea marelui artist, va lasam cu una din cele mai incredibile scene din toata istoria cinematografiei. Este vorba de un duet exceptional pe care Chaplin il face cu Buster Keaton, cealalta figura marcanta a perioadei ecranului de argint, in ultima parte din Limelight. Trebuie spus ca deja trecuse perioada filmului mut, asa ca intalnirea celor doi maestri, ajunsi, in parte, la senectute, ofera posibilitatea retrairii unei pagini de istorie.

1 comentariu

122 de ani de Charlie Chaplin
magento themes
#1 -

Charlie Chaplin

Wonderful person....Wonderful comedy.Charlie Chaplin is on of my favourite Comedians.I just love watching him in action.Now a days all comedians are following him.But they are not perfect as Charlie Chaplin.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje