10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Everybody lies. Dr. House, un serial care ne-a prins in mrejele lui misterioase, un show tv aproape brutal de sincer, cu replici fruste si necizelate si cu un personaj fascinant, despre care nu stii niciodata ce gandeste de fapt, insa poti intui. Se ascunde sau nu ceva dupa masca de badaran si medic care refuza orice caz ce l-ar putea plictisi sau aceea e adevarata fata a lui Gregory House?

Dar daca n-ati vazut intregul serial, n-o sa fim noi cei care va dezvaluie asta. Putem insa sa va spunem 10 lucruri mai putin cunoscute despre universul lui Hugh Laurie si personajul pe care l-a creat pentru micile ecrane.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House 10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House

1. Sa nu credeti ca falsul schiopatat al lui Dr. House nu a avut repercusiuni si in viata reala. Hugh Laurie a zis in numeroase interviuri ca si-a distrus genunchii dupa ani si ani de pasit ca Gregory House.

2. In secventele din opening theme, producatorii au vrut sa introduca un baston si un flacon de Vicodin, dar cei de la Fox, televiziunea care a difuzat House, s-au impotrivit vehement. Si, in caz ca nu stiati deja, frumoasa melodie din fundal este Teardrop de la Massive Attack.

3. Exista un studiu cuprinzator, de lungimea unei carti, care face o comparatie intre doi medici celebri pe micile ecrane: Hawkeye Pierce din MASH si Gregory House - se ajunge la concluzia ca, desi in aparenta diferiti, cei doi se aseamana de fapt foarte mult.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House 10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House

4. In interviuri, Hugh Laurie se lauda adesea ca personajul sau este nemuritor. Obisnuia sa spuna ca, in SUA, durata medie a unui job este de trei ani si jumatate. "Eu ma ocup de House de mai multa vreme; inseamna ca am siguranta zilei de maine, spre deosebire de multi alti oameni, care lucreaza in banci sau companii de asigurare, ceea ce e un pic bizar".

5. Jesse Spencer si Jennifer Morrison s-au logodit in decembrie 2006, adica exact in momentul in care intre personajele lor din serial, dr. Chase si dr. Cameron, incepea sa se infiripe o relatie amoroasa.

6. Personajul Gregory House il are la baza pe Sherlock Holmes; acesta din urma este insa inspirat de un medic pe care Sir Arthur Conan Doyle, cel care i-a dat viata lui Sherlock in carti, l-a cunoscut in timp ce studia medicina. Specialitatea sa era tot diagnoza. Ca un fel de tribut, numarul cladirii in care locuieste dr. House este 221B, o referinta directa la adresa lui Sherlock Holmes.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House 10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House

7. Tatal lui Hugh Laurie a fost medic, asa ca de multe ori actorul a spus ca se simte platit pentru a deveni o falsa versiune a parintelui sau.

8. (Atentie, posibile spoilere!) Kal Penn s-a plans in presa straina ca producatorii i-au ucis personajul, Lawrence Kutner, dupa ce a cerut sa paraseasca show-ul pentru a lucra la Casa Alba, pentru Barack Obama.

9. Primul titlu in lucru al serialului a fost Chasing Zebras, Circling the Drain. Cam departe de simplitatea cuprinzatoare a House, M.D., nu? :) "Zebra" este un termen din slangul medical, care inseamna diagnostic obscur. "Circling the drain" se refera la pacienti cu boli in stadii terminale, al caror declin este ireversibil.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House 10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House

10. In timpul auditiilor, producatorul executiv Bryan Singer a spus despre Hugh Laurie, fara sa stie ca e britanic: "Uite, e exact ceea ce vreau, un tip american". Nu stim voi, dar pe noi chiar ne-a amuzat asta.

Puteti citi mai multe despre House si Hugh Laurie aici, aici, aici, aici si aici.

(sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
2 comentarii

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House
Theo
#1 -

Hawkeye=House?

Ei, uite ca un avid urmaritor al serialelor M.A.S.H. si House, chiar as dori sa citesc acel studiu cum Hawkeye si House ar semana...:)

10 lucruri pe care nu le stiati despre Dr. House
STEFANESCU MARIAN LAURENTIU
#2 -

SERIALUL SECOLULUI
CEL MAI BUN FILM PE SCARA MONDIALA,MA ENTUZIASMAT PANA LA LACRIMI,EU AM FATA IN STARE VEGETATIVA DIN DATA DE 12-12-2006,FIIND PASAGERA IN TAXI SPATE DREAPTA,ERA STUDENTA ANUL 2 AVEA VIDEOCLIP MUZICAL ,VIATA PENTRU FAMILIA MEA S-E STINGE PE ZI CE TRECE,TOTUSI ACEST SERIAL MI-A RIDICAT MORALUL CAZUT LA PAMANT,AM INVATAT ENORM DE MULTE DIN SERIAL, ANUME ,SA FIU IN FINAL UN INVINGATOR,DE ACEEA CRED IN DOCTOR HOUSSE,VA RAMANE IDOLUL MEU PANA CE VOI AJUNGE IN LUMEA CELOR CE APUN IN VECI!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje