10 lucruri pe care nu le stiati despre Gilmore Girls

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Gilmore Girls a fost serialul care, in adolescenta, ne-a dat un strop de incredere si speranta in relatia mama-fiica. Inutil sa mai precizam ca la vremea respectiva ni s-a parut ca aduce un suflu proaspat in televiziune. Bine, recunoastem, am fost fermecati si de ochii albastri ai protagonistelor.

In lipsa de ocupatie - pentru ca, in caz ca n-ati citit, am devorat deja aproape toate serialele nou-aparute -, am inceput sa ne uitam din nou la Gilmore Girls acum cateva zile. Avem incredere ca deja cunoasteti povestea povestea serialului, asa ca vrem sa trecem in revista o lista cu 10 lucruri pe care s-ar putea sa nu le stiti despre Gilmore Girls.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Gilmore Girls 10 lucruri pe care nu le stiati despre Gilmore Girls

1. Alexis Bledel nu suporta cafeaua, desi personajul sau, Rory, o adora, iar bautura este unul dintre laitmotivele serialului. Ceasca lui Rory este, de fapt, mereu plina cu Cola.

2. Si muzica joaca un rol important in serial, atat Rory, cat si Lorelai exprimandu-si in repetate randuri preferintele de-a lungul serialului: nu le place jazz-ul greu de inclus intr-o subcategorie muzicala, in schimb ridica un om de zapada dupa chipul si asemanarea lui Bjork si decreteaza ca Metallica este o trupa minunata. Apropo, gasiti aici o lista exhaustiva de piese pe care le auziti de-a lungul episoadelor.

3. Ne-am dat cu totii seama ca personajele din Gilmore Girls vorbesc foarte repede. Ceea ce se poate insa sa nu stiti e faptul ca scenariul pentru un episod din GG era, in medie, lung de 75-80 pagini, spre deosebire de media de 45-50 de pagini din showbiz.

4. Trupa prietenei celei mai bune a lui Rory, Lane, se numea Hep Alien; numele formatiei este de fapt o anagrama dupa Helen Pai, unul dintre producatorii serialului.

5. Liza Weil trebuia sa joace rolul lui Rory, dar producatorilor nu li s-a parut ca se muleaza bine pe felul in care incercau sa creioneze personajul. Cu toate acestea, au placut-o atat de mult, incat au scris rolul lui Paris Gellar special pentru ea.

10 lucruri pe care nu le stiati despre Gilmore Girls 10 lucruri pe care nu le stiati despre Gilmore Girls

6. Gilmore Girls nu a avut rating-uri foarte mari la inceput, serialul fiind mereu devansat de Friends in decursul primului sezon. Abia la al cincilea, GG a devenit show-ul de succes care l-a propulsat in atentia a milioane de telespectatori.

7. Muntele care se vede deseori in decorurile exterioare din serial este chiar Mount Hollywood.

8. Personajul lui Luke a fost initial gandit astfel incat sa fie jucat de o femeie. Totusi, producatorii si-au dat seama ca nu exista destul "testosteron" in serial, asa ca Scott Patterson a ramas in Gilmore Girls si personajul sau a ajuns sa aiba un rol-cheie in evolutia productiei.

9. Lauren Graham (Lorelai Gilmore) a aflat printr-un telefon de la agentul sau ca televiziunea a hotarat sa puna capat serialului. Era intr-un bar si a incercat sa primeasca vestea cat mai senin, razand si facand glume, insa toti cei care erau de fata si-au dat seama ca, de fapt, se prefacea si vestea a intristat-o profund, tocmai de aceea negocierile ulterioare dintre televiziune si cele doua actrite nu s-au concretizat intr-un nou sezon al serialului.

10. Lauren Graham si Alexis Bledel s-au plans, in cele din urma, ca erau extenuate, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care au hotarat sa renunte la serial. Munceau enorm, spun ele, de multe ori chiar si 7 zile din 7.

Pe unde am citit lucrurile astea: aici, aici si aici. Surse foto: 1, 2, 3, 4.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje