10 fun facts despre filmul Saving Mr. Banks

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Noi am vazut filmul Saving Mr. Banks si ne-a emotionat pana la lacrimi, lucru pe care vi l-am povestit si in cronica Saving Mr. Banks - filmul la care toata sala a fost in lacrimi.

Iar pentru cei care inca n-au indraznit sa ajunga la cinema, speram ca aceste 10 fun facts-uri despre film va vor convinge ca filmul merita toata atentia voastra.

Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre film:

#1


Sursa foto

Pentru un look autentic, Emma Thompson a ales sa-si faca parul ondulat pentru a nu purta o peruca iar Tom Hanks si-a crescut mustata pentru a semana mai bine cu Walt Disney.


#2


Sursa foto

Actorul Jason Schwartzman, in varsta de 32 de ani, are aceeasi varsta cu a personajului pe care-l interpreteaza, compozitorul Richard Sherman. Compozitorul avea tot 32 de ani cand povestea s-a intamplat in 1961.


#3

Pentru prima oara, fratii vitregi John (Director de fotografie) si actorul Jason Schwartzman au lucrat impreuna.


#4


Sursa foto

Saving Mr. Banks este al treilea film de lungmetraj care a fost filmat la Disneyland. Celelalte doua filme sunt That Thing You Do, filmul cu care Tom Hanks a debutat ca regizor si 40 Pounds of Trouble, filmul de debut a lui Norman Jewison in 1962.


#5


Sursa foto

In film, P.L.Travers, jucata de Emma Thompson, deschide usa hotelului din Beverly Hills si isi gaseste camera plinaaaa cu suveniruri Disney (de la Mickey Mouse pana la baloane). Totul fiind posibil cu ajutorul lui Susan Benjamin, decoratoarea de platou. Actualul presedinte de productie Disney, Sean Bailey, a fost inspirat si a transformat camera actritei Emma Thompson din L.A. intr-o camera asemanatoare, plina cu suveniruri Disney. Bailey a primit o nota de multumire de la Thompson care a intrebat daca nu cumva exista o camera video ascunsa care i-a capturat reactiei ei cand a intrat in camera.


#6


Sursa foto

Richard Sherman, care impreuna cu fratele sau Robert, au scris melodiile pentru Mary Poppins, a fost consultant pentru Saving Mr. Banks. Cunostintele sale din perioada cand a avut loc povestea, la fel si anecdotele sale au fost extrem de apreciate de distributie si de echipa deopotriva.


#7


Sursa foto

Pentru a reusi sa cante la pian in stilul unic al lui Richard Sherman, actorul Jason Schwartzman a studiat imagini cu mainile lui Richard cantand la pianul din biroul lui Walt Disney, acelasi instrument la care fratii Sherman au cantat Feed the Birds pentru Disney cu jumatate de secol mai devreme. Actorul a petrecut multe ore acasa la compozitorul Sherman pentru a invata tehnicile potrivite.


#8


Sursa foto

124 de piese de opera de arta create intre anii 1961 si 1964, inclusiv picturi concept, desene, schite de design pentru costume etc., au fost impartasite cu echipa de productie a filmului Saving Mr. Banks.


#9


Sursa foto

Walt Disney a incercat sa obtina drepturile pentru filmul Mary Poppins inca din 1940. Desi a durat aproape 20 de ani pana le-a obtinut, acesta a castigat 5 premii Oscar din 13 nominalizari pe care le-a avut. A castigat pentru cele mai bune efecte, cea mai buna actrita (Julie Andrews), cel mai bun film, Original Score si Original Song.


#10


Sursa foto

Leigh Anne Tuohy, eroina cartii si a filmului The Blind Side, regizat de John Lee Hancock, apare si in Saving Mr. Banks. Aceasta joaca rolului unui vizitator la Disneyland care ii cere un autograf lui Walt Disney imediat dupa sosirea autoarei P.L. Travers.


Filmul este un must-see din punctul nostru de vedere. Este fascinant sa afli cum Walt Disney a incercat timp de 20 de ani sa obtina drepturile pentru a face unul dintre cele mai frumoase filme din istorie: Mary Poppins. Iar Tom Hanks si Emma Thompson isi joaca rolurile cu acelasi talent si darurie cu care ne-au obisnuit si pana acum.

Poti vedea aici unde ruleaza filmul Saving Mr. Banks in Bucuresti.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje