10 filme cu si despre toamna

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

 

La inceput de sezon ne-am gandit sa facem o lista de filme cu si despre toamna care merita vazute ca sa sarbatorim acest anotimp frumos si colorat. Filmele nu au neaparat cuvantul toamna in titlu, dar actiunea se petrece in acest anotimp sau aceasta joaca un rol important in desfasurarea actiunii.

Pentru o experienta tomnatica perfecta recomandam ca dupa ce vizionati filmele sa ascultati si niste melodii de toamna sau despre luna septembrie si neaparat daca sunteti din Bucuresti sa faceti o plimbare, merita!

Voi mai stiti alte filme cu si despre toamna?

Sursa foto

Autumn in New York

Filmul prezinta povestea de dragoste dintre Will, un playboy de 50 de ani (Richard Gere), si Charlotte, o tanara de 21 de ani (Winona Ryder). Will crede ca va fi doar o idila scurta si atat, Charlotte ii va schimba ideile despre femei, sex si responsabilitate in doar o toamna.


Sweet November

Nelson este un workaholic, Sara este o idealista care in fiecare luna isi alege un barbat caruia ii propune sa traiasca in lumea ei. Cand cei doi se cunosc, vietile lor se transforma radical.


The Four Seasons

Trei cupluri de varsta mijlocie au o intelegere: in fiecare anotimp isi petrec vacanta impreuna. De-a lungul timpului, acest ritual i-a ajutat sa treaca peste divorturile cunoscutilor si peste propriile indoieli. Pana cand, unul dintre cele trei cupluri longevive ajunge in pragul divortului.
O comedie in regia lui Alan Alda, indragitul actor din M.A.S.H.


October Sky

Povestea filmului este inspirata dintr-un fapt real. in toamna lui '57, in orasul minier Coalwood, Homer Hickman trebuie sa mearga si el sa munceasca in mina, dar cand afla de lansarea primul satelit artificial al Pamantului tot ce isi doreste este sa construiasca o racheta.


Dead Poets Society

Filmul nu are vreo legatura speciala cu toamna, in afara faptului ca actiunea se petrece toamna, la inceputul scolii. Pelicula spune povestea profesorulul de engleza John Keating care le inspira studentilor sai dragostea pentru poezie.


500 Days Of Summer

Desi titlul filmului te face sa te gandesti la vara, actiunea sa se petrece atat  vara, cat si toamna. Spolier! Un personaj foarte important apare la sfarsitul filmului, iar numele ei este Autumn (Toamna).


When Harry Met Sally

Billy Crystal si Meg Ryan realizeaza ca prietenia dintre ei nu va rezista mult, caci ambii sunt facuti unul pentru celalalt. Exista in film o scena superba in care cei doi se plimba printr-un Central Park tomnatic.


The Hunt For Red October

In 1984 USSR lanseaza un nou tip de submarin ce putea naviga nedetectabil. Capitanul acestuia planuieste insa sa-l deturneze.  Nu e despre toamna, submarinul este, de fapt, Red October. (dar octombrie inseamna toamna, nu?:)) )


Autumn Sonata

Charlotte este o pianista faimoasa care si-a neglijat familia de dragul carierei. Cand o viziteaza pe fiica sa Eva, descopera ca aceasta o ingrijeste pe sora sa Helena, pe care Charlotte o internase intr-o clinica pentru persoane cu nevoi speciale. Vizita Charlottei are loc toamna, atat la propriu, cat si la figurat.


Legends Of The Fall

Povestea a trei frati si a tatalui lor si a vietii lor rurale din Statele Unite de la inceputul anilor 1900. O toamna in care cei trei frati invata despre iubire, tradare si familie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje