Tom Hanks

Tom Hanks s-a nascut pe 9 iulie 1956 in Concord, California, SUA. Cariera sa de actor a inceput in Cleveland unde a fost chemat de regizorul unei piese pentru care daduse a doua auditie din viata lui. La prima auditie, pentru o piesa de la facultate, Hanks fusese respins.

Actorul lucreaza des cu aceiasi regizori sau actori. Hanks a jucat in trei filme regizate de Steven Spielberg: "Saving Private Ryan" ("Salvati soldatul Ryan"), "Catch Me If You Can" ("Prinde-ma! Daca poti!") si "The Terminal" ("Terminalul"). Actorul si Meg Ryan au interpretat cupluri in alte trei filme: "Joe Versus the Volcano" ("Joe impotriva vulcanului"), "Sleepless in Seattle" ("Nopti albe in Seattle") si "You've Got Mail" ("Mesaj pentru tine").

Hanks a primit doua Oscaruri si trei nominalizari, toate la aceeasi categorie, cel mai bun actor intr-un rol principal.

Interpretand rolul lui Josh Baskin in  filmul Big (1988) este clasat pe locul # 15 in  revista Premiere din clasamentul "100 cele mai mari interpretari din toate timpurile "(2006).

Institutul American de Film l- a clasat ca fiind al 3-lea cel mai reprezentativ actor in urma lui Sidney Poitier si Gary Cooper.

Filmografie Tom Hanks
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje