Sylvester Stallone

Este actor, regizor si scenarist american, nascut la data de 6 iulie 1946 in New York. 

A devenit legendar prin roluri principale in filme de actiune ca Rocky si Rambo. In anii '80 a fost unul din cei mai bine platiti actori ai tuturor timpurilor.

In 1971 este respins pentru "Nasul" (The Godfather), primind primul sau rol abia in  1974, cand a obtinut unul din rolurile principale din filmul "Lorzii din Flatbush" (The Lords of Flatbush).

Rocky Balboa  este cel mai popular personaj creat de Sylvester Stallone, care a luat viata intr-o noapte de la sfarsitul lunii martie 1975, după vizionarea meciului de box dintre legendarul campion Muhammad Ali si un necunoscut. Stallone s-a incuiat intr-o camera timp de trei zile, in care a scris scenariul filmului "Rocky",  care a fost in cele din urma  nominalizat la 10 premii Oscar. Sylvester a fost nominalizat ca cel mai bun actor si cel mai bun scenarist, cu aceste premii  luate in acelasi an se pot mandrii ,din istoria filmului, doar patru vedete: Charlie Chaplin, Orson Welles, Woody Allen si Sylvester Stallone.

Seria Rocky a transormat treptele Muzeului de Arta din Philadelphia intr-o atractie turistica in intraga lume.

La sfarsitul anilor '90 John Rambo a fost al doilea personaj care l-a mentinut pe Stallone in topul celor mai bine platiti actori din lume.

Actorul a mai jucat in filme precum: "Daylight " ,"The Good Life" , " Cop Land" , " Get Carter" , " Driven" , " Taxi 3" , " Spy Kids 3-D: Game Over" , " The Expendables".

Filmografie Sylvester Stallone
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje