Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar s-a nascut pe 24 septembrie 1949, in Calzada de Calatrava, Spania. Almodóvar a devenit cel mai bine vazut regizor spaniol dupa Luis Bunuel, chiar daca nu a avut cum sa studieze regia, scolile de film fiind inchise de guvernul lui Franco la inceputul anilor '70.

Ajuns la Madrid la 19 ani, regizorul a supravietuit vanzand obiecte la mana a doua si, mai tarziu, luandu-si o slujba la o companie de telefonie, ca sa poata economisi bani pentru o camera Super 8. Intre anii 1972 si 1978, a facut, cu ajutorul prietenilor sai, mai multe scurtmetraje apreciate in cadrul contra-culturii spaniole. In 1982, si-a lansat primul film, "Pepi, Luci, Bom and Other Girls Like Mom" ("Pepi, Luci, Bom si multe alte fete"), film care a trebuit transpus pe 35 mm pentru premiera, desi era filmat initial pe 16.

Filmele sale originale au deseori in centru personaje feminine puternice sau transsexuali si i-au adus numeroase nominalizari si premii, "Talk to Her" ("Vorbeste cu ea") primind Oscarul pentru cel mai bun scenariu in 2003.

Filmografie Pedro Almodóvar
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje