Martin Scorsese

Martin Scorsese s-a nascut in New York, SUA, pe 17 noiembrie 1942. Dupa ce a renuntat la ideea de a deveni preot, regizorul a absolvit New York University unde producatorul Roger Corman a remarcat filmele lui din studentie si i-a oferit, in 1972, sansa de a regiza "Boxcar Bertha".

Un an mai tarziu, Scorsese lucra la primul film care anunta stilul sau unic, "Mean Streets" ("Crimele din Mica Italie"), avandu-i in distributie pe Robert de Niro si Harvey Keitel, doi actori care aveau sa mai colaboreze cu el de-a lungul timpului, de Niro aparand in alte sapte filme ale regizorului.Majoritatea actorilor care lucreaza cu Scorsese obtin nominalizari si premii pentru interpretarile lor- 17 dintre actorii care au jucat in filmele lui au fost nominalizati la Oscar-, asa ca multi sunt foarte dornici sa apara in filmele regizorului. Filmul "With Friends Like These..." parodiaza chiar aceasta situatie.

Desi fusese nominalizat de alte sase ori inainte de a primi, in 2007, Oscarul pentru cel mai bun regizor, Scorsese s-a bucurat de faptul ca a durat atat de mult timp sa obtina premiul, afirmand ca daca l-ar fi primit mai devreme, stilul sau de a regiza ar fi fost influentat.

 

Filmografie Martin Scorsese
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje