Marlon Brando

Marlon Brando este considerat cel mai mare actor de film al secolului 20. Nascut in Omaha, Nebraska (Statele Unite) la data de 3 aprilie 1924, Brando a debutat pe Broadway la data de 19  octombrie 1944 in filmul "I Remember Mama", care s-a dovedit a fi un film de mare succes.

Stilul sau actoricesc, combinat cu aparitile sale publice ca outsider al Hollywood-ului intre anii 1950-1960 au avut o influenta destul de majora asupra generatiilor de actori ce l-au urmat. S-a facut remarcat pe la  inceputul anilor '50, prin filmele de succes "Un tramvai numit dorinta" si "On the Waterfront" ,ambele fiind regizate de Elia Kazan.

In filme precum "The Chase" 1966, "The Appaloosa" si " Reflections in a Golden Eye",  se poate remarca talentul sau inconfundabil, aceste roluri fiind cele mai reusite din cariera sa.

Marlon Brando a fost de asemenea un activist social puternic implicat, sustinand mai multe probleme, printre care si cea a miscarii amerindienilor.

El a fost clasificat pe locul patru intr-un clasament al actorilor americani de film ai tuturor timpurilor, intocmit de Institutul American de Film.

A decedat din viata la data de 1 iulie 2004 in Los Angeles, California, suferind de fibroza pulmonara.
Filmografie Marlon Brando
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje