Keanu Reeves

Keanu Reeves s-a nascut pe 2 septembrie 1964, in Beirut, Liban, numele sau insemnand "briza rece de deasupra muntilor". Actorul a renuntat la liceu pentru a se dedica actoriei si, dupa mai multe roluri mici in piese de teatru si in diferite filme de televiziune, a obtinut, in 1986, primul sau rol important in "Youngblood".

Aprecierea criticilor a venit in acelasi an, odata cu rolul din "River's Edge", dar actorul si-a dobandit popularitatea in 1989 cu "Bill & Ted's Excellent Adeventure" ("Tropaind prin istorie"). Filmele care i-au adus statutul de star au fost "Speed" ("Speed: Cursa infernala") si "The Matrix", ultimul aducandu-i lui Reeves eterna asociere cu Neo.

Actorul e cunoscut pentru faptul ca incearca sa-si tina viata privata cat mai departe de ochii publicului, pentru modestia de care da dovada in interviuri si pentru sacrificiile facute pentru a aduce in filmele sale actori valorosi: a renuntat la 2 milioane de dolari pentru ca Al Pacino sa poata fi distribuit in "The Devil's Advocate" ("Avocatul diavolului") si la 90% din salariul sau pentru rolul din "The Replacements" ("Rezervele") pentru ca Gene Hackman sa poata juca in acelasi film.
Filmografie Keanu Reeves
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje