Johnny Depp

Johnny Depp s-a nascut pe 9 iunie 1963, in Owensboro, Kentucky, SUA. Actorul a renuntat la liceu la 15 ani pentru a deveni un star rock, a facut parte din trupa "The Kids" cu care a cantat in deschidere pentru Iggy Pop si nu a renuntat la aceasta pasiune, cantand in prezent cu trupa "P".

Depp si-a facut debutul in 1984, in "A Nightmare on Elm Street", dar renumele a venit in 1990, odata cu rolul din filmul lui Tim Burton, "Edward Scissorhands" ("Edward Maini-de-foarfece"). De-a lungul carierei a mai colaborat cu Burton la inca sase filme: "Ed Wood", "Sleepy Hollow" ("Legenda calaretului fara cap"), "Tim Burton's Corpse Bride" ("Mireasa moarta"), "Charlie and the Chocolate Factory" ("Charlie si fabrica de ciocolata"), "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" ("Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street") si "Alice in Wonderland" ("Alice in Tara Minunilor").

Actorul a fost nominalizat la Oscar de trei ori si a castigat Globul de Aur in 2008 pentru rolul din "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" ("Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street"). In 2010, Johnny Depp a castigat premiul pentru actorul favorit al deceniului la "People's Choice Awards".

Filmografie Johnny Depp
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje