Jodie Foster

Jodie Foster s-a nascut pe 19 noiembrie 1962, in Los Angeles, SUA. La varsta de doar trei ani, actrita aparea deja in prima ei reclama, urmand ca la cinci ani sa primeasca primul ei rol intr-un serial de televiziune, in "Mayberry R.F.D.". Copilaria ei a fost foarte ocupata, Foster aparand in mai multe seriale si filme precum "Gunsmoke", "One Little Indian" ("Micul indian"), "Freaky Friday" si "Taxi Driver" ("Soferul de taxi"), primind o nominalizare la Oscar pentru rolul din ultimul film la varsta de doar 14 ani.

Dupa o pauza de cativa ani pentru a-si lua licenta la Yale cu specializarea in literatura, actrita primeste, in 1989, primul ei Oscar si primul ei Glob de Aur pentru rolul din "The Accused" ("Acuzata"), dar statutul de star vine odata cu "The Silence of the Lambs" ("Tacerea mieilor"), pentru care primeste al doilea sau Oscar.

In 1991, Foster debuteaza si ca regizoare cu "Little Man Tate" ("Micul Tate"), un film care nu a avut mare succes la public, dar care a fost bine primit de critici.

Filmografie Jodie Foster
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje