Jennifer Jason Leigh

Jennifer Jason Leigh s-a nascut in Hollywood, California, SUA, pe 5 februarie 1962. Actrita a obtinut primul ei rol la varsta de 9 ani, in "The Spy Who Never Was". iar, la 14 ani, ea a participat pe timpul verii la workshopurile de actorie ale lui Lee Strasberg, obtinand apoi un rol in filmul Disney de televiziune "The Young Runaways".

Cu doar sase saptamani inainte de absolvire, Leigh renunta la liceu, in 1981, in favoarea primului sau rol important, cel din "Eyes of a Stranger". Actrita devine cunoscuta un an mai tarziu, cu filmul "Fast Times at Ridgemont High".

De-a lungul carierei sale, actrita a refuzat numeroase roluri importante, unele care le-au adus si Oscaruri actritelor care le-au jucat, cum ar fi rolurile lui Jodie Foster din "Taxi Driver" ("Soferul de taxi"), "The Accused" ("Acuzata"), "Nell" ("Nell cea salbatica"), "Contact", "Flightplan" ("Jurnal de bord") si "Inside Man" ("Omul din interior"), cel al Juliei Roberts din "Pretty Woman" ("Frumusica") sau cel al lui Kim Basinger din "L.A. Confidential".
Filmografie Jennifer Jason Leigh
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje