George Clooney

George Clooney s-a nascut in Lexington, Kentucky, SUA, pe 6 mai 1961. Primul contact al actorului cu lumea televiziunii s-a datorat tatalui sau, un prezentator de stiri cu vechime care l-a adus in studiouri inca de la varsta de 6 ani.

Dupa ce a renuntat la cariera sa de reporter pentru a evita competitia cu tatal sau, a studiat cativa ani la Northern Kentucky University si nu a reusit sa intre in echipa de baseball "Cincinnati Reds", Clooney a intrat in contact cu actoria atunci cand varul sau, Miguel Ferrer, i-a facut rost de un rol intr-un film.

In 1982, actorul s-a mutat in Los Angeles si, desi primul sau film, in care juca alaturi de Charlie Sheen, nu a fost lansat niciodata, acesta l-a adus pe Clooney in atentia producatorilor. Dupa ce a obtinut rolul din "ER" ("Spitalul de urgenta"), atat Miguel Ferrer, cat si matusa sa au aparut in serial.

Dupa castigarea Oscarului la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru rolul din "Syriana", actorul a devenit reprezentantul celei de-a doua generatii de posesori de Oscar din familia sa, unchiul lui, Jose Ferrer, detinand de asemenea premiul pentru rolul din "Cyrano de Bergerac".

Filmografie George Clooney
titluan
Suburbicon (2017)

Suburbicon (2017)

Regizor
2017
Money Monster (2016)

Money Monster (2016)

Actor
2016
Hail, Caesar! (2016)

Hail, Caesar! (2016)

Actor
2016
Tomorrowland (2015)

Tomorrowland (2015)

Actor
2015
The Monuments Men (2014)

The Monuments Men (2014)

Regizor, Actor
2014
Gravity (2013)

Gravity (2013)

Actor
2013
The Descendants (2011)

The Descendants (2011)

Actor
2011
Ziua tradatorilor (The Ides of March) (2011)

Ziua tradatorilor (The Ides of March) (2011)

Regizor, Actor
2011
Americanul (The American) (2010)

Americanul (The American) (2010)

Actor
2010
Omul care se holba la capre (The men who stare at goats) (2009)

Omul care se holba la capre (The men who stare at goats) (2009)

Actor
2009
Fantastic Mr. Fox (2009)

Fantastic Mr. Fox (2009)

Actor
2009
Sus, in aer (Up in the air) (2009)

Sus, in aer (Up in the air) (2009)

Actor
2009
Citeste si arde (Burn after reading) (2008)

Citeste si arde (Burn after reading) (2008)

Actor
2008
Jocuri murdare (Leatherheads) (2008)

Jocuri murdare (Leatherheads) (2008)

Regizor, Actor
2008
Ocean's Thirteen - Acum sunt 13 (Ocean's Thirteen) (2007)

Ocean's Thirteen - Acum sunt 13 (Ocean's Thirteen) (2007)

Actor
2007
Michael Clayton (2007)

Michael Clayton (2007)

Actor
2007
Misterele Berlinului (The Good German) (2006)

Misterele Berlinului (The Good German) (2006)

Actor
2006
Syriana (2005)

Syriana (2005)

Actor
2005
Noapte buna si noroc (Good night, and good luck.) (2005)

Noapte buna si noroc (Good night, and good luck.) (2005)

Regizor, Actor
2005
Ocean's Twelve (2004)

Ocean's Twelve (2004)

Actor
2004
Dragostea costa (Intolerable Cruelty) (2003)

Dragostea costa (Intolerable Cruelty) (2003)

Actor
2003
Bun venit la Colinwood (Welcome to Collinwood) (2002)

Bun venit la Colinwood (Welcome to Collinwood) (2002)

Actor
2002
Solaris (2002)

Solaris (2002)

Actor
2002
Confesiunile unei minti periculoase (Confessions of a Dangerous Mind) (2002)

Confesiunile unei minti periculoase (Confessions of a Dangerous Mind) (2002)

Regizor, Actor
2002
Ocean's Eleven - Faceti jocurile! (Ocean's Eleven) (2001)

Ocean's Eleven - Faceti jocurile! (Ocean's Eleven) (2001)

Actor
2001
Joaca de-a spionii (Spy Kids) (2001)

Joaca de-a spionii (Spy Kids) (2001)

Actor
2001
Furtuna Perfecta (The Perfect Storm)  (2000)

Furtuna Perfecta (The Perfect Storm) (2000)

Actor
2000
Marea hoinareala (O Brother, Where Art Thou?) (2000)

Marea hoinareala (O Brother, Where Art Thou?) (2000)

Actor
2000
Regii desertului (Three Kings) (1999)

Regii desertului (Three Kings) (1999)

Actor
1999
Pasiune periculoasa (Out of Sight) (1998)

Pasiune periculoasa (Out of Sight) (1998)

Actor
1998
The Thin Red Line (1998)

The Thin Red Line (1998)

Actor
1998
Batman & Robin (1997)

Batman & Robin (1997)

Actor
1997
Pacificatorul (The Peacemaker) (1997)

Pacificatorul (The Peacemaker) (1997)

Actor
1997
De la apusul la rasaritul soarelui (From dusk till dawn) (1996)

De la apusul la rasaritul soarelui (From dusk till dawn) (1996)

Actor
1996
Ce zi minunata! (One Fine Day) (1996)

Ce zi minunata! (One Fine Day) (1996)

Actor
1996
Spitalul de urgenta (ER) (1994)

Spitalul de urgenta (ER) (1994)

Actor
1994
Red Surf (1990)

Red Surf (1990)

Actor
1990
Knights of the Kitchen Table  (1990)

Knights of the Kitchen Table (1990)

Actor
1990



Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje