George Clooney

George Clooney s-a nascut in Lexington, Kentucky, SUA, pe 6 mai 1961. Primul contact al actorului cu lumea televiziunii s-a datorat tatalui sau, un prezentator de stiri cu vechime care l-a adus in studiouri inca de la varsta de 6 ani.

Dupa ce a renuntat la cariera sa de reporter pentru a evita competitia cu tatal sau, a studiat cativa ani la Northern Kentucky University si nu a reusit sa intre in echipa de baseball "Cincinnati Reds", Clooney a intrat in contact cu actoria atunci cand varul sau, Miguel Ferrer, i-a facut rost de un rol intr-un film.

In 1982, actorul s-a mutat in Los Angeles si, desi primul sau film, in care juca alaturi de Charlie Sheen, nu a fost lansat niciodata, acesta l-a adus pe Clooney in atentia producatorilor. Dupa ce a obtinut rolul din "ER" ("Spitalul de urgenta"), atat Miguel Ferrer, cat si matusa sa au aparut in serial.

Dupa castigarea Oscarului la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru rolul din "Syriana", actorul a devenit reprezentantul celei de-a doua generatii de posesori de Oscar din familia sa, unchiul lui, Jose Ferrer, detinand de asemenea premiul pentru rolul din "Cyrano de Bergerac".

Filmografie George Clooney
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje