Denzel Washington

Nascut la data de 28 decembrie 1954 in New York, este actor, producator si director de productie de culoare, castigator a doua premii Oscar.

A debutat in anul 1977 jucand in filmul facut pentru televiziune "Wilma", iar in 1981 debutul pentru filme de cinema in "Carbon Copy".
S-a facut remarcat ca si actor in serialul de televiziune "St.Elsewere" difuzat din 1982 pana in 1988. Denzel a fost singurul  dintre putinii actori, care a ramas in serial pe perioada celor sase ani, cat a rulat. 

Denzel Washington a devenit unul dintre cei mai respectati actori de la Hollywood  jucand in cateva thrillere de succes, printre care "The Pelican Brief" si "Crimson Tide'', de asemenea in comedia" Much Ado About Nothing" alaturi de legendara Whitney Houston, in drama romantica "The Preacher's Wife".

Washington a jucat in "The Hurricane", un film despre boxerul Rubin 'Hurricane' Carter, rol pentru care a primit un premiu Golden Globe in 2000 si un premiu 'Silberner Bär' (Silver Berlin Bear) la Festivalul internaţional de film de la Berlin. A jucat in 2002 in filmul de succes, "John Q.", Washington dupa care a regizat primul sau film, "Antwone Fisher", în care a si jucat.

 A jucat in  2006  in "Inside Man" (alaturi de Jodie Foster si Clive Owen) si "Déjà Vu" .In 2007, a jucat alaturi de Russell Crowe in "American Gangster".

Filmografie Denzel Washington
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje