David Lynch

David Lynch s-a nascut pe 20 ianuarie 1946, in Missoula, Montana, SUA. La scurt timp dupa ce a absolvit School of the Museum of Fine Arts in Boston, regizorul a planuit o excursie de trei ani in Europa pentru a lucra la proiectele sale artistice, dar a renuntat la idee dupa 3 zile si s-a dedicat in schimb filmelor.

Lynch a debutat in 1977 cu "Eraserhead", un film care nu a fost vazut foarte bine de critici, dar care a atras atentia altor regizori, cum ar fi Francis Ford Coppola. Regizorul a devenit cunoscut pentru putinele informatii pe care le ofera in legatura cu semnificatia filmelor sale, in cazul lui "Eraserhead", Lynch abtinandu-se chiar de la orice afirmatie, motivandu-si tacerea prin dorinta de a lasa publicul sa inteleaga ceea ce vrea sa inteleaga.

In majoritatea filmelor sale, regizorul foloseste aceiasi actori, precum Sheryl Lee, Isabella Rossellini, Laura Dern, Michael J. Anderson, si aproape intotdeauna distribuie un cantaret intr-un rol secundar, cum ar fi cazul lui Sting in "Dune" sau Marilyn Manson si Henry Rollins in "Lost Highway" ("Metamorfoze").

Filmografie David Lynch
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje