Colin Firth

Colin Firth este un actor de productii TV, cinema si teatru cu doua nominalizari la Oscar, premii castigate la BAFTA, Globurile de Aur si alte festivaluri de film. Cele mai aclamate roluri ale actorului sunt cele din "A Single Man" si "The King's Speech".

Colin Firth s-a facut remarcat in rolul domnului Darcy din adapatarea romanului lui Jane Austen pentru TV, "Pride and Prejudice". Dupa acest rol, actorul a devenit sursa de inspiratie pentru seria Bridget Jones.

Pe langa cariera de actorie, Firth este si membru al juriului studioului Filmaka, asociatie care se ocupa cu descoperirea si sustinerea tinerelor talente. Actorul are si o nuvela publicata, "The Department of Nothing" care a aparut in colectia de povesti scurte "Speaking with the Angel", dar a contribuit si la volumul "We Are One: A Celebration of Tribal Peoples", o explorare a culturii din diverse zone de pe glob.

Colin Firth a avut si multe momente muzicale in filmele in care a fost distribuit asa cum a fost in Mamma Mia, The Importance of Being Earnest si St. Trinian's. Actorul a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame anul acesta.


Filmografie Colin Firth
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje