Angelina Jolie

Angelina Jolie s-a nascut pe 4 iunie 1975, in Los Angeles, SUA. La varsta de 11 ani, actrita a inceput sa urmeze cursurile "Lee Strasberg Theatre Institute", unde a si jucat in cateva piese de teatru. Cariera ei in modelling a inceput cand Jolie avea 16 ani. In aceeasi perioada actrita a aparut atat in diferite videoclipuri, cat si in toate filmele fratelui sau, James Haven, pentru USC School of Cinema.

La inceputul carierei sale, Jolie s-a remarcat pentru rolurile din filmele de televiziune "True Women" ("Femei adevarate"), "George Wallace" si "Gia", ultimele doua aducandu-i doua Globuri de Aur si doua nominalizari la Premiile Emmy. Prestatia ei din "Girl, Interrupted" ("Tinerete furata"), un film care nu avusese succes comercial, a fost rasplatita cu Un Glob de Aur, un Premiu SAG si un Oscar, toate pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Odata cu rolul din "Lara Croft: Tomb Raider", actrita a calatorit in Cambodgia, aceasta calatorie marcand inceputul campaniilor umanitare in care s-a implicat Jolie.

Filmografie Angelina Jolie
titluanNici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje