Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) - prezentarea serialului


"Urzeala Tronurilor" (Game of Thrones) este un serial fantasy produs de HBO, o poveste epica despre lupta pentru putere si controlul absolut asupra celor Sapte Regate din Westeros. Basmul pentru adulti aduce pe micile ecrane o poveste despre onoare, desfrau, pofte carnale si o lupta care pare sa nu se mai termine si totul pe fundalul alb si inghetat al unei ierni fara sfarsit. 

"Urzeala Tronurilor" este inspirat din colectia de romane scrise de George R. R. Martin, "A Song of Ice and Fire" poveste de fantezie cu iz medieval care au fost un bestseller in S.U.A. Pentru a aduce o doza de realism unei lumi fictive, creatorii serialului l-au adus pe expertul lingvistic David J. Peterson de la Language Creation Society ca sa dezvolte limba Dothraki cu o structura gramaticala complexa, o sonoritate aparte si mai mult de 1800 de cuvinte noi. 

Ca sa va faceti o idee mai clara despre serial, va prezentam cum suna primele 2 episoade:

Episodul 1:

Un dezertor din Paznicii Noptii e gasit langa Winterfell si e executat de lordul Eddard “Ned” Stark; in paralel, lumea e preocupata de pericolele ce pandesc tinuturile de la nord de Zid. Intors acasa, Ned afla ca mentorul sau, Jon Arryn, a murit in capitala regatului Westeros si ca regele Robert se-ndreapta spre nord pentru a-i oferi lui Ned pozitia lui Arryn de Mana dreapta a Regelui. Dincolo de Marea Ingusta, in Pentos, Viserys Targaryen pune la cale un plan pentru a-si recastiga tronul – o alianta cu luptatorii nomazi Dothraki, pe baza casatoriei dintre seful acestora, Khal Drogo, si frumoasa sa sora, Daenerys. Robert soseste la Winterfell impreuna cu sotia sa, Regina Cersei, si alti membri ai familiei Lannister: fratele sau geaman Jaime, fratele pitic Tyrian si fiul lui Cersei si mostenitor al tronului, Joffrey, in varsta de 12 ani. Incapabil sa-si refuze regele si prietenul, Ned se pregateste sa plece in capitala King’s Landing iar Jon Snow decide sa plece la nord de Castelul Negru pentru a se alatura, impreuna cu Tyrion, Paznicilor Noptii. Un socant act de tradare indreptat impotriva tanarului Bran e pe cale sa amane plecarile tuturor.

Episodul 2:

Cand Bran supravietuieste in mod miraculos caderii din turn, Cersei si Jaime se chinuie sa-l reduca la tacere pentru a nu le da in vileag gestul tradator. Dupa ce a aceptat sa devina sfatuitorul Regelui, Ned pleaca din Westeros cu fiicele sale Sansa si Arya iar Catelyn ramane sa aiba grija de Bran. Jon Snow pleaca spre nord sa intre in fratia Paznicilor Noptii. Tyrion decide sa plece cu el spre nord si nu cu familia sa, in sud. Viserys pune la cale recuperarea tronului iar Dany invata cum sa-i faca pe plac noului ei sot, Drogo.


Serialul care are premiera pe 18 aprilie pe HBO este o fantezie 100%, de la scenariu pana la imaginea impecabila a unei lumi fictive, pe care noi unii abia asteptam sa-l vedem.


Alte recomandari video

Se incarca

2 comentarii

Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) - prezentarea serialului
Cont sters
#1 -

StatusArena
Visit here to Know More about downloading of trending images for your whats app staus.
Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) - prezentarea serialului
Jack
#2 -

Great series
Great series, shame about Season 8. Man with a van | Garden rubbish removal | Factory cleaning

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje